StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetINTERUNIVERZITETSKI CENTAR ORGANIZATOR DEBATE

Post-tranzicijska pravda i agenda za budućnost za zapadni Balkan

10. srpnja 2017. - 15:15

Dubrovački Interuniverzitetski centar bit će sutra kasno poslijepodne debatu “Post-tranzicijska pravda i agenda za budućnost za zapadni Balkan” kao dio dvotjednog programa u IUC-u na temu “Pravni i politički odgovor na terorizam”.

Moderatori debate su dr. Nevenka Tromp sa Svučilišta u Amsterdamu a sudionici su Sonja Biserko iz Helsinškog odbora za ljudska prava Srbije, bivši sudac Haškog tribunalalord Iain Bonomy iz Škotske, bivši bosanskohercegovački političar Ejup Ganić, novinarka Radio Slobodna Europa iz Praga Gordana Knežević, diplomat i bivši Visoki Predstavnik u BiH, Austrijanac Wolfgang Petritsch i bivši tužitelj Haškog tribunala, Britanac Geoffrey Nice.

Očekuje se kako će se u ovoj debati sudionici osvrnuti na svoje radno iskustvo iz različitih područja koja se bave demokratizacijom i tranzicijskim procesima u postkonfliktnim društvima na području Zapadnog Balkana. Soznat ćemo kako jedan sudac, tužitelj, diplomat, političar, novinarka i aktivisti za ljudska prava gledaju na uspjehe i neuspjehe tranzicijskih process u post-jugoslavenskim zemljama. Sudionici će na kraju debate predložiti nove teme za nacionalnu i međunarodnu društevnu, kulturnu i političku agendu.

Početak debate je u 18 sati a predviđeno trajanje do 19,30 sati. 

16. travanj 2024 11:11