StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVEĆ DEVETI DAN GIORI OKO TREBINJA

Pljačkom kuća "spašavali" ugroženu imovinu

2. srpnja 2017. - 15:37

Nedaleko Trebinja, u području sela Konjsko na Zupcima već deveti dan plamti šumski požar. Međutim, nakon prave uzbune i koordinirane akcije svih vatrogasnih snaga u jugoistočnom dijelu susjedne Bosne i Hercegovine vatra više ne prijeti kućama, a pravac širenja požara "okrenut" je prema selu Radešići. Izbio je i novi požar na području Bijele gore gdje gore stabla borova, jela i bukvi.

Požarna linija na ovom području je duga oko pola kilometra, a na gašenju vatrene stihije sudjeluju vatrogasci, pripadnici gradske i Civilne zaštite te šumari. Iako su Trebinjci prije tri dana od Oružanih snaga BiH zatražili kao pomoć helikopter, letjelica još nije stigla na zubačko požarište koje je tako dugo aktivno.

Trebinjski vatrogasci ističu da "Ima nekoliko požarnih krakova, ali je stanje dosta bolje, iako je teren prilično nepristupačan". Istodobno dok traje borba s požarima pune ruke ima i policija. otkrili su cijelu jednu obitelj koja je složno brinula o "spašavanju" ugrožene imovine. Krali su, navodno, sve što su stigli i počinili desetak krađa. No, otkriveni su i uhićeni, a istraga će utvrditi jesu li, eventualno, upravo oni podmetnuli neki od požara kako bi na taj način lakše došlo do lopovskog plijena a sve pod krinkom "spašavanja imovine".

20. travanj 2024 04:41