StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetLAĐARSKI KUP "JARUN 2017"

Održan drugi maraton lađa na Jarunu

Piše PSD.
28. svibnja 2017. - 20:04

spektakularnim startom jučer je u 18:00 sati održan drugi po redu Maraton lađa na Jarunu.
Čak 20 lađa sudjelovalo je u utrci koja je bila i humanitarnog karaktera.
Osim što su Zagrepčani, u organizaciji Grada Zagreba, Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, Udruge lađara Neretve i Turističke zajednice Zagreba, mogli uživati u sportu, cijelu subotu mogli su se družiti s lađarima, ali i darivati krv.
Lađari su na Jarunu, na stazi dugoj 9,6 kilometara, imali priliku testirati svoje sposobnosti no pobijedili su ipak oni najbolji.

Tako su u cilj prvi ušli dečki iz ekipe Gospa Karmelska Krvavac, drugo mjesto je zauzela ekipa Argonaut Bjelovar i treće mjesto pripalo je Gusarima Komin.

Priča o lađarima ima dugu tradiciju. Amatersko sportsko natjecanje dugo 22 kilometra, koje počinje u Metkoviću, a završava u Pločama, svake godine prate deseci tisuća ljudi, a osim samih mještana, u vještinama lađara uživaju i brojni turisti. Iz Udruge lađara Neretve kažu da je upravo Maraton lađa po gledanosti jedan od najvećih događaja u Hrvatskoj.

Povodom Lađarskog kupa ‘JARUN 2017‘, predsjednik Udruge lađara Neretve, gospodin Dalibor Obradović izjavio je:
- Ove godine bilo je 20 prijavljenih ekipa, kojeg već zovemo maraton lađa na Jarunu jer je brojka od 20 ekipa zaista impozantna. Moramo se pohvaliti kako su i ove godine sudjelovale lanjske ekipe koje su bile, uz još par novih. Uprava je donijela jednostavnu odluku da svi oni koji su lani sudjelovali uz plasman na prošlogodišnjem maratonu imaju prioritet, ni jedna ekipa koja se prijavila nije odbijena i mislim da je zaista dobro da nismo morali donositi odluke da nekoga stavimo van snage. Pohvala našim salašarima iz Novog Sada koji su također ove godine bili s nama. Ove kontinentalne ekipe također dolaze uz pojačanje, tako da smo iz Bjelovara imali tri ekipe, imali smo Sisak i Transfuziju- izjavio predsjednik Udruge lađara Neretve Dalibor Obradović.

Osim utrke organizatori su pripremili i izložbu fotografija na kojima je bila prikazane utrka lađa na Neretvi ali i one s prošlogodišnje utrke na Jarunu.

18. travanj 2024 21:43