StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPOTRES U VLADI

Premijer Plenković zatražio razrješenje tri Mostova ministra

Piše DV
27. travnja 2017. - 14:13

Premijer Andrej Plenković zatražio je razrješenje tri Mostova ministra nakon rasprave o SDP-ovu zahtjevu za opoziv ministra financija Zdravka Marića.
- Svi su članovi Vlade podržali prijedlog, osim ministara Vlahe Orepića, Slavena Dobrovića i Ante Šprlje. Molim tajnicu da pripremi odluku o razrješenju tri Mostova ministra - kazao je na sjednici Vlade Plenković.

- Vlada ne prihvaća navode o ovoj inicijativi te vrlo jasno odgovaramo na aluzije na eventualni sukob interesa ministra Marića vezano za Agrokor te za navode o nezakonitostima da je Marić od HPB-a dobio kredit po određenim uvjetima kao član NO-a Banke, prenosi hrt.hr riječi premijera Plenkovića.

"Tek kad se utvrdi da ima nepravilnosti, utvrđivat će se odgovornost zašto je to tako nastalo i tko je za to odgovoran. Tu je politika Vlade jasna i odlučna. Odbacujemo kritike oporbe, osobito predvođene onom strankom čiji se doprinos rješavanju ovoga problema svodi na selfije i promoviranje kiseloga zelja. Vlada se nikada ne bi upustila u političke jeftine politikantske aktivnosti, a koje nimalo ne pridonose kredibilitetu stranke o kojoj je riječ, a niti doprinose rješavanju problema s kojim je Vlada suočena", rekao je predjednik Vlade, zamolivši članove kabineta da glasaju za taj njegov prijedlog.

25. travanj 2024 05:46