StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZAVRŠNI RADOVI U ZRAČNOJ LUCI DUBROVNIK

Počelo preseljenje novog terminala

Piše Ahmet Kalajdžić Foto: Ahmet Kalajdžić
6. veljače 2017. - 13:53

Od danas je u Čilipima počelo uvođenje u rad prve faze novog putničkog terminala Zračne luke Dubrovnik. Podsjetimo, prva faza podrazumijeva preseljenje prostora za prijavu putnika na let i prostora za zaštitni pregled putnika. Time se “zgrada A” u cjelosti zatvara za promet putnika, o čemu glavni direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić kaže:
 
-S današnjim smo ušli u kontaktnu zonu novog dijela putničkog terminala Zračne luke Dubrovnik te će putnici imati priliku doživjeti manji dio onog ono što će i terminal u konačnici ponuditi. No, još uvijek smo relativno daleko od konačnog završetka opsežnog posla, što očekujemo u mjesecu svibnju. Zahvalni smo na razumijevanju svim nadležnim ministarstvima, kao i Agenciji za civilno zrakoplovstvo jer imaju razumijevanja za ovakav način funkcioniranja kojeg, nužno, prate određene improvizacije s obzirom da se izgradnja vrši pod istim krovom pod kojim obavljamo svakodnevne aerodromske aktivnosti.
   
Tako je danas počelo procesuiranje prometa putnika u novom krilu tzv. zgrade C, jer utvrđena dinamika radova predviđa da se u sadašnjem prostoru za registraciju putnika, u tzv. “zgradi A”, inplementira nova sortirnica za prtljagu. Sve se radi prema davno utvrđenoj dinamici radova, a upravu Zračne luke Dubrovnik raduje kako sve ide ka ambiciozno zacrtanom cilju prema kojem bi zgrada u punoj funkciji zaživjela već u svibnju ove godine. tako se svečano otvorenje potpuno dovršenog novog putničkog terminala očekuje za nepuna tri mjeseca, uoči početka glavne turističke sezone.

Novi putnički terminal će donijeti i ukupno poboljšanje kvalitete svih usluga putnicima koji usluge zračnog prijevoza koriste preko Čilipa.   

 

20. travanj 2024 18:06