StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDOGOVORENA VISINA 55 METARA

Uskoro zeleno svjetlo BiH za izgradnju Pelješkog mosta

Piše DV
21. siječnja 2017. - 22:35

Ministar prometa i veza BiH Ismir Jusko rekao je u subotu kako očekuje da će Vijeće ministara BiH, kojemu je član, uskoro donijeti odluku kojom će odobriti izgradnju Pelješkog mosta, ističući da nema prijepora oko dimenzija ovoga mosta.

- Stručni tim iz BiH je s kolegama iz Hrvatske dogovarao i radio na mostu Pelješac. Kolege iz Hrvatske su rekle da most treba biti visok 48, a naše izaslanstvo je tražilo da bude 55 metara, što je usvojeno. Također, predstavnici Hrvatske su tražili da razmak između središnjih stupova na mostu bude 200 metara, a usvojeno je 280 metara, kako je naše izaslanstvo predložilo - rekao je ministar Jusko za internetski portal Klix iz Sarajeva, a prenosi Hina.

'Dokument su potpisala oba izaslanstva i predao sam ga predsjedajućem Vijeća ministara BiH jer nemam ekskluzivno pravo sam donijeti odluku', dodao je ministar i pojasnio da sada više nema zapreka da se odobri izgradnja Pelješkog mosta.

Bivši hrvatski ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a a sada poljoprivrede Tomislav Tolušić ranije je najavio da bi u proljeće mogao biti potpisan ugovor za Pelješki most te da su s BiH riješeni svi problemi vezani za izgradnju.

Na natječaj za izgradnju Pelješkog mosta se javilo 12 konzorcija i tvrtki koje žele graditi ovaj most, a krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca bit će objavljeno koje kompanije ulaze u drugi krug natječaja.

20. travanj 2024 10:42