StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKOMUNALNI PROBLEMI GRADA

Uvala Pile u vonju kanalizacije

20. rujna 2016. - 15:14

Zbog problema s crpnom kanalizacijskom stanicom u Pilama brojni iznajmljivači kajaka od jučer otežano rade i dijelom su bli prinuđeni premjestiti se u susjednu uvalu Šulić ili neposredno u blizini tvrđave Bokar.
Naime, kanalizacijske otpadne vode izviru u Pilama od jučer od oko 17 sati i iz pitorskne se uvale širi nesnosni smrad. Otpadne vode izviru upravo na mjestu gdje su vezani kajaci i na sredini mula, kraj mjesta gdje dnevno prolazi tu tisuće turista koji su vidno razočarani onim što su doživjeli preko nosa nerijetko prebacili vlažnu maramu.
Iz gradskog komunalnog poduzeća Vodovod Dubrovnik mještanima Pila su naglasili kako su njihovi “djelatnici od jutros na terenu” ali se građani koji su nas telefonski kontaktirali pitaju “zašto su incidenti s kanalizacijskim sustavom tako česti i zašto se uvijek radi tek kad se nešto dogodi, a ne preventivno”. jedan od građana koji nas je kontaktirao, uz uvjet anonimnosti je ogorčeno ustvrdio:- Da se ovo dogodilo nekoj staroj zemlji EU, građani bi sami podigli kaznenu prijavu !
Na sve te tvrdnje iz Vodovoda smo doznali:- Riječ je o tzv. interventnom čiščenju rešetke u crpnoj postaji Pile. To se radi kako bi se spriječilo potpuno začepljenje crpke ali i neželjeno potpuno izlijevanje otpadnih voda. Iako se radi od ranih jutarnjih sati, zbog velike količine krupnijeg otpada koji je uzrok ove nužne intervencije radovi su se odužili. Očekuje se da će kvar biti vrlo brzo otklonjen te da će kanalizacijski sustav i crpna stanica ubrzo, od ranog poslijepodneva, raditi normalno i u punom pogonu. naglašavamo, održavanje sustava je redovito, ali se katkad mora interventno ragirati- odgovor je glasnogovornika Vodovoda Dubrovnik Tihomira Matića.
Ahmet KALAJDŽIĆ

20. travanj 2024 07:01