StoryEditor
Crna kronikapolicija polako rasvjetljava slučaj ubijenog župnika u generalskom stolu

Ubojstvo svećenika: konobarica na obavijesnom razgovoru

Piše PSD.
20. ožujka 2008. - 17:12

Policija je, istražujući okolnosti ubojstva Josipa Rafaja, župnika iz Generalskog Stola, na obavijesni razgovor u policijsku postaju privela konobaricu iz jednog kafića u Generalskom Stolu. Informaciju nam je potvrdila sama konobarica koju smo zatekli na radnom mjestu.

- Istina je da su došli po mene, tražili su da razgovor obavimo u postaji, pa sam na nekoliko sati morala zatvoriti kafić jer nisam mogla doći do gazde. Ne znam smijem li vam pričati o detaljima ispitivanja, ali mogu reći da su policiju zanimali pojedinosti iz svećenikova života. Ja im tu nisam mogla puno pomoći jer u Generalskom Stolu radim svega nekoliko mjeseci, a župnik je ovdje svakodnevno na čaj počeo dolaziti prije dva mjeseca - rekla je konobarica (op.a. podaci poznati redakciji), napominjući nam da u tom kafiću odrađuje svoje posljedenje radne dane.

Zašto iznenada, nakon samo nekoliko mjeseci prestaje raditi, objašnjava napornim radnim vremenom. Negira da je bila u bilo kakvoj vezi sa župnikom i ne zna zašto je on iznenada kafić preko puta crkve zamijenio ovim udaljenijim. Također, nije joj poznato zašto je policija na razgovor privela samo nju, a ne i njezine kolegice s posla.

- Nikoga od članova moje obitelji policija nije ispitivala. Zašto su se zakačili baš za mene, ne znam, to morate njih pitati - rekla je konobarica.

Na to pitanje nije znao znao odgovoriti niti njezin poslodavac, koji smatra da su njegovu djelatnicu ispitivali samo zato jer je velečasni odnedavno bio stalni gost kafića.

- Prestanak konobaričina radnog odnosa nema veze s ovim slučajem. Nisam primjećivao da se župnik “nabacivao” mojim djelatnicama, a ako jest, onda je to radio vrlo vješto jer se sa strane ništa nije moglo posumnjati - rekao nam je vlasnik ugostiteljskog objekta (op.a. podaci poznati redakciji).

Šutnja PU karlovačke nastavljena je i jučer, unatoč najavama da će javnosti biti predstavljeni rezultati istrage.

Mario Pušić, Danijel Tuškan  /  EPEHA

Izdvojeno

11. srpanj 2020 23:51