StoryEditor
Crna kronikagospodarski kriminal

Prodao nekretninu tvrtke, a novac zadržao za sebe: 62-godišnji muškarac iz Splita prijavljen zbog štete od 740 tisuća kuna

1. srpnja 2020. - 16:37
Ilustracija/HANZA MEDIA

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim S. P., odgovornom osobom tvrtke 'Eko Poletarac j.d.o.o' iz Splita koja se bavila zbrinjavanjem opasnog otpada. Firma je osnovana 2014. godine sa adresom na Solinskoj cesti 84, a sada se nalazi u stečaju.

Sumnjiči ga se da je u veljači 2019. godine kao odgovorna osoba tog trgovačkog društva prodao nekretninu u vlasništvu društva iako je račun društva u blokadi, te zaprimljeni novac protupravno zadržao za sebe, a navedenu prodaju i zaprimljeni novac nije evidentirao u poslovnim knjigama. Počinjena materijalna šteta cijeni se na oko 740 tisuća kuna. Nekretnina je upisana u Katastru Trogir, a kupac je izvjesni Roko G.

U svezi kaznenih djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga protiv njega je podneseno posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu koje je očigledno od policije tražilo dodatne izvide i policijske radnje jer ta prijava već duže vrijeme postoji na državnom odvjetništvu.
 

Izdvojeno

01. kolovoz 2020 18:59