StoryEditor

Priveden pa udaljen iz službe: zagrebački policajac čija su djeca ozlijeđena u prometnoj nasrnuo na kolege tijekom očevida

Piše PSD.
1. srpnja 2020. - 10:43
Luka Gerlanc/Ilustracija/HANZA MEDIA

Nakon prometne nesreće u nedjelju u večernjim satima u kojoj je ozlijeđeno dvoje djece, napetost i nervoza koji su zavladali kod roditelja ozlijeđenih mališana izmakla je kontroli pa se jedan od očeva, inače zagrebački policajac, uhvatio u koštac s kolegama na očevidu, piše Jutarnji list.

Rezime svega su kaznene prijave koje su podnesene protiv 39-godišnjeg policajaca koji je izvan službe počinio kazneno djelo napada na službenu osobu, dok su druga dvojica njegovih susjeda vršnjaka te jedan 35-godišnjak prijavljeni za prisilu prema službenoj osobi.

A tu nevoljama za uzrujanog 39-godišnjeg policajaca čije je dijete ozlijeđeno nije kraj jer je, rješenjem načelnika PUZ-a udaljen iz službe zbog teže povrede službene dužnosti te će protiv njega ići zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu.

Sve je počelo 28. lipnja oko 22.10 sati u Ulici Veselišće u zagrebačkim Remetama kada je 20-godišnji vozač Mazde 5 nadomak Ulice Remete, udario vozilom jedno dijete, a ubrzo zatim i još jedno u trenutku dok su prelazili cestu.

Oba djeteta su teško ozlijeđena i kolima Hitne pomoći prevezena u KBC Zagreb, a zagrebački policajci su pristigli na mjesto događaja obaviti očevid pritom ni ne sluteći da će situacija izmaknuti kontroli.

- U jednom trenutku je 39-godišnjak, policijski službenik čije je dijete ozlijeđeno u navedenoj prometnoj nesreći, krenuo prema službujućem policajcu s namjerom da ga udari. Pritom ga je vrijeđao i na njega ponovno pokušao nasrnuti, no tad su u pomoć stigli i drugi policajci pa su kolegu izvan službe svladali i priveli. Za vrijeme uporabe sredstava prisile, na policijske službenike nasrnulo je više osoba koje su ih htjele spriječiti u privođenju kolege u civilu - objasnili su iz PU zagrebačke intervenciju dodajući da su osim vlastitog kolege priveli još tri osobe na kriminalističko istraživanje u službene prostorije, piše Jutarnji list.

U nastalom derneku dvojica policajaca su lakše ozlijeđena, a po dovršetku obrade četvorka je predana pritvorskom nadzorniku uz odgovarajuće kaznene prijave

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 01:41