StoryEditor
Crna kronikakraj sudske trakavice

Pravomoćno osuđen za premlaćivanje u ‘Sun Cityju’

Piše PSD.
12. ožujka 2008. - 16:31

Spomen-ploča podsjeća na krvavi događaj
Admir Buljubušić /CROPIX

Županijski sud u Dubrovniku konačno je “stavio točku na i” deset godina starog ubojstva mladića Nikše Sesjaka (18) u dubrovačkom disco-clubu “Sun City”: odbijanjem žalbi obrane potvrđena je te postala pravomoćna prvostupanjska presuda od tri godine i osam mjeseci zatvora bivšem redaru diskoteke Baru Kristoviću (37).

Tako je konačno riješen slučaj koji je više puta obnavljan, ali ga je tek sudac Zoran Nikolić uspio učinkovito privesti kraju. Vijeće Županijskog suda je razmatrajući žalbu utvrdilo da je 5. srpnja 1998. godine, oko 4.30 sati, u “Sun Cityju” redar Stijepo Uroš od Sesjaka, kojemu je zbog ranijeg nedoličnog ponašanja bio zabranjen ulazak u klub, tražio da napusti diskoteku.

Kad je Sesjak odbio, Uroš ga je straga obujmio oko tijela i odvukao u pomoćnu prostoriju gdje ga je, dok je ležao na podu, dva puta snažno nogom udario u glavu, da bi ga, potom, šakom dva puta udario i Kristović. Posljedica udaraca bilo je nagnječenje mozga i prijelom obje čeljusti. Sesjak je umro 23. srpnja u KBC-u Split.

a.kalajdžić /  epeha

#NIKŠASESJAK#SUĐENJE#UBOJSTVO

Izdvojeno

03. srpanj 2020 15:07