StoryEditor
Crna kronikaNova tragedija u Varaždinu, žena mrtva, suprug teško ozlijeđen

Nožem usmrtio nevjenčanu suprugu, pa se pokušao ubiti

Piše PSD.
20. ožujka 2008. - 00:17

Mjesto ubojstva u Knegincu / Željko Hajdinjak/ CROPIX
Žena stara 24 godine pronađena je mrtva u subotu poslije 17 sati u kući u Donjem Knegincu u Ulici Ante Starčevića na broju 6. Neslužbeno doznajemo da ju je nožem usmrtio njezin nevjenčani suprug Kristijan Milovec (27) koji je s teškim ozljedama zadobivenim hladnim oružjem prevezen u Opću bolnicu u Varaždinu.

Prema šturim izjavama susjeda, nevjenčani bračni par živio je od nedavno u Donjem Knegincu. Prije toga stanovali su u Varaždinu u blizini Varteksa. Iako su prema pričanju susjeda djelovali kao miran par, potvrđeno nam je da su imali problema s drogom. Kristijan Milovec evidentiran je zbog preprodaje heroina, a njegov je brat i osuđivan i odležao je zatvorsku kaznu radi dilanja.

Sinoć oko 22 sata očevid je još trajao i teško je bilo dobiti službene informacije o još jednom ubojstvu koje se dogodilo u Varaždinu. Neslužbeno smo doznali da je Kristijan Milovec nožem prerezao vrat svojoj nevjenčanoj supruzi i potom pokušao počiniti samoubojstvo u čemu ga je prekinuo njegov otac koji je u 17.24 sata nazvao policiju i rekao im što se dogodilo. Od susjede koja stanuje nekoliko kuća dalje od obitelji Milovec doznali smo da je često viđala njihova oca.

- Prije dva dana vidjela sam i Kristijana i tu mladu ženu kako zagrljeni prolaze kroz ulicu i nikad ne bih rekla da se u toj kući može tako nešto dogoditi - rekla je susjeda Zlata Miklošić.

Svi susjedi pogasili su svjetla u kućama i nisu htjeli govoriti o nemilom događaju. Ni od policije do 22 sata nije bilo službenoga izvješća. Navodno su nevjenčani supružnici imali djecu iz prijašnjih veza i unatoč stalnim policijskim kontrolama i kaznenim prijavama, nisu odustajali od dilanja drogom. Voditelj očevida Željko Vugrinec samo nam je potvrdio činjenice o mrtvoj ženi i teško ranjenom muškarcu.

SANJA ZEGNAL / Epeha

Velike zapljene droge

Na području Gornjeg i Donjeg Kneginca, obližnjeg Varaždinbrega, ali i Gornjeg i Donjeg Kučana u posljednje dvije godine dogodilo se nekoliko zapljena droge i krađa koje su bile povezane sa konzumentima ili dilerima.
Prije dva tjedna u Gornjem Kučanu zabilježene su dvije krađe koje se mogu povezati s ovisnicima, na Varaždinbregu otkriven je veliki švercer drogom za kojega se prije nije znalo, a još uvijek je u tijeku suđenje sinu kučanskoga autoprijevoznika koji je švercao cigarete.
Taj se kraj slobodno zbog maloga područja kojega pokriva i učestalosti krađa, uhićenja dilera i kaznenih djela povezanih s drogom, može izdvojiti kao područje na koje policija posebno pazi i vjerojatno će se i poslije ovoga događaja otvoriti nova istraga u kojoj će na vidjelo izaći još neki sudionici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. rujan 2020 02:52