StoryEditor
Crna kronikaPODNESENE PRIJAVE

Nemirni vikend: pijani i nasilni mladić i djevojka u sitnim satima usred Sinja napadali policajce i prijetili im smrću

Piše PSD
15. lipnja 2020. - 12:07
Glavička ulica u Sinju u mirno doba dana  Joško Šupić/HANZA MEDIA

U noći sa subote na nedjelju u Sinju su policajci imali posla s pijanim nasilnim parom te im je mladić prijetio smrću, a djevojka ih vrijeđala. Događaj je podrobno opisan u dnevnoj informaciji iz PU splitsko-dalmatinske te je prenosimo u cijelosti.

U nedjelju 14. lipnja 2020. oko 02 sata, u Sinju u ulici Glavička 28-godišnjak je na ulici narušavao javni red i mira tako da je omalovažavao i vrijeđao policijske službenike, te nije prestao niti nakon što mu je policajac izdao zapovijed. Uhićen je uz uporabu sredstava prisile ( tjelesna snaga i sredstva za vezivanje) te je doveden u službene prostorije, kao i 26-godišnjakinja koja se nalazila s njim u društvu, a koja je za vrijeme postupanja prema 28-godišnjaku vrijeđala policajce.

Nakon što su dovedeni u službene prostorije osobe su alkotestirane i utvrđeno je da se nalaze pod utjecajem alkohola (muškarac 2,25 g/kg, a žena 1,56 g/kg). Za vrijeme provođenje kriminalističkog istraživanja 28-godišnjak je policajcu uputio prijetnje smrću.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 28-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnja, a protiv 26-godišnjakinje slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog prekršaja iz čl.17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

Izdvojeno

03. kolovoz 2020 02:21