StoryEditor
Crna kronikaVukova Gorica na autocesti Split - Zagreb

Navijači u masovnoj tučnjavi demolirali benzinsku postaju

Piše PSD.
21. ožujka 2008. - 00:03

Razrušena benzinska postaja / Mario PUŠIĆ
Trojica ozlijeđenih djelatnika INA-e, te pokradena i demolirana benzinaska postaja na odmorištu Vukova Gorica na A1, Autocesti Zagreb - Split, epilog su navijačkih nereda, odnosno masovne tučnjave u kojoj je sudjelovalo pedesetak osoba.

- Navijači drugoligaša Istre 1961 koja je odigrala utakmicu u Slavonskom Brodu vraćali su se kući, te su se stali okrijepiti na odmorištu. Bilo je oko 20.30 sati kada su na njih nasrnuli, naoružani palicama i maskirani, navijači druge skupine, ne znam koje. Izbila je masovna tučnjava. Netko iz skupine bacio je i suzavac koji je i ozlijedio moje kolege. Huligani su iskoristili situaciju, te poharali benzinsku - rekao nam je djelatnik benzinske David Goldašić koji je preuzeo smjenu, a netom nakon što je pogledao snimku s nadzornih kamera na kojoj je sve zabilježeno.

Navijači su u svojem pohodu porazbacali artikle s polica, a koliko su mogli ponijeli su sa sobom. Dvadesetak boca razlieitog piža porazbijano je na parkiralištu, a razbijena su i ulazna klizna vrata.

Na mjesto događaja, osim HMP-a koji je zbrinuo ozlijeđene djelatnike, intervenirala je i policija, no prekasno da uhvati barem neke od izgrednika.

Nakon desetak minuta pustošenja svi su se dali u bijeg. Zbog ovog incidenta benzinska postaja bila je zatvorena dok djelatnici nisu djelomieno sanirali štetu.

 M. Pušić

#ISTRA1961#NAVIJAČKI#INA

Izdvojeno

04. srpanj 2020 12:25