StoryEditorOCM
Crna kronikaPOMAGALA RAZBOJNICIMA

UHIĆENA OSUMNJIČENICA ZA POMAGANJE U RAZBOJNIŠTVU U ZRAČNOJ LUCI DUBROVNIK Sarajki (40) određen istražni zatvor

Piše Ahmet Kalajdžić Foto: Ahmet Kalajdžić
29. siječnja 2020. - 14:39
Načelnik Policijske uprave dubrovačko – neretvanske Ivan Pavličević izvijestio je novinare kako je tijekom nastavka istraživanja nerazjašnjenih detalja u svezi razbojništva počinjenog na platou Zračne luke Dubrovnik oko 7,40 sati 21. listopada prošle godine uhićena jedna ženska osoba, inače državljanka BiH zbog sumnje u pomaganje pri izvršenju spomenutog razbojništva.
U Istražnom centru dubrovačkog Županijskog suda potvrđeno nam je uhićenje i privođenje spomenute državljanke Bosne i Hercegovine, inače Sarajke stare 40 godina, kojoj je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te mogućeg bijega iz Hrvatske određen istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

-Vrlo brzo smo došli do direktnih izvršitelja, ali je kriminalističko istraživanje pokazalo kako ima još osoba koje su logistikom ili na drugi način povezane s izvršenjem tog kaznenog djela. Tako smo došli do podataka o ženskoj osobi iz BiH koja je u vrijeme razbojništva boravila na našem području, a koja se dovodi u izravnu vezu s počiniteljima. Imali smo saznanja o njenom kretanju, a uhićena je kada se nakon par mjeseci, odnosno ovih dana, ponovno pojavila na našem području. Pretražili smo prostorije koje je koristila tijekom svog boravka na jugu Hrvatske u vrijeme počinjenog razbojništva te su pronađeni određeni predmeti koji nam idu upravo u prilog sumnje u tu državljanku BiH. To nam je potvrdilo da smo od početka na pravom putu istraživanja- rekao je za naš portal Ivan Pavličević i dodao:

-Uhićena je u jednom smještajnom objektu, a zbog interesa istrage ne mogu reći koji su to predmeti što su pronađeni na području općine Konavle, a koje povezujemo s izvršenjem drskog razbojništva.
20. travanj 2024 04:27