StoryEditorOCM
Crna kronikaNOVA USPJEŠNA AKCIJA DUBROVAČKE KRIMINALISTIČKE POLICIJE

Jesu li Trebinjac i Konavljanin zajedno dilali narkotike?!

29. siječnja 2020. - 10:07
Policijska uprava dubrovačko- neretvanska najavila je za danas u 10,00 sati u Villa Palmi konferenciju za medije na kojoj će načelnik Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica i voditelj Odjela za droge Hrvoje Neusidl predstaviti rezultate dovršenog kriminalističkog istraživanja neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Prema dostupnim podacima, na konferenciji će biti riječ i o uhićenju za kojeg nam je dežurni sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku potvrdio kako je zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe narkotika, istražni zatvor u trajanju do 30 dana određen za bosanskohercegovačkog državljanina Velibora A. (44) zvanog Beko iz Trebinja i hrvatskog državljanina, mlađeg punoljetnika N.B. (20) iz Konavala. Potvrđen nam je i podatak kako se sumnja da je Trebinjac drogu pješice prenio s područja susjedne BiH do Dubrovnika. Prema riječima glasnogovornika Županijskog suda u Dubrovniku i suca istrage Pera Miloglava, osumnjičenici su uhićeni na predjelu Ilijine glavice u trenutku dok su se kretali svaki u svome vozilu, jedan iza drugoga.

-Kod osumnjičenika iz BiH je pronađen kokain, a u kući koju koristi kao podstanar pronađena je i sintetska droga, što je sve izuuzeto a istraga je nastavljena- rekao nam je sudac Miloglav kratko iza novogodišnjih blagdana, kada je obavljeno uhićenje i određen istražni zatvor.

Premda smo već tada imali sve navedene podatke, vijest o uhićenju i određivanju istražnog zatvora za osumnjičenike u međuvremenu nismo objavljivali jer je intenzivna istraga i dalje trajala. Više detalja o tome i novom uspjehu dubrovačke Službe kriminalističke policije javnost će doznati danas na konferenciji za medije. U izvješću nakon pressice, uz podatke o kojima će nas izvijestiti Zoran Tikvica i Hrvoje Neusidl te načelnik PU dubrovačko- neretvanske Ivan Pavličević, navest ćemo i podatke prikupljene iz naše novinarske istrage, između ostalog dobivene i od naših izvora u susjednoj BiH.

Ahmet KALAJDŽIĆ
20. travanj 2024 06:03