StoryEditorOCM
Crna kronikaNIJE OBRAČUN KRIMINALNIH ORGANIZACIJA

NOVI DETALJI O TROSTRUKOM UBOJSTVU U SPLITU Ubojica ispalio najmanje 36 metaka, trebalo je biti još žrtava

Piše PSD
12. siječnja 2020. - 12:56
Na jutrošnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u Splitu, policija je otkrila nove detalje o trostrukom ubojstvu koje je potreslo Hrvatsku. Za zločin je osumnjičen Filip Zavadlav, 25-godišnji pomorac koji je u subotu automatskim oružjem smaknuo tri muškaca u centru Splita.

Tri osobe ubijene su jučer u 15.35 sati u samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici. Dvojica muškaraca preminuli su na mjestu napada, dok je treći nešto kasnije preminuo u KBC-u Split.
Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak (38).

Mladić koji se sumnjiči da je počinio zločin navodno je navodno bio žrtva zlostavljanja dilera zbog duga koji je prema njima imao njegov brat.

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinstvo Marko Srdarević, zamjenik načelnika, rekao je da su na slučaju bile angažirane sve grane policije, od prometne i temeljne, do kriminalističke, interventne, specijalne, pomorske te pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko, javlja Slobodna Dalmacija.

"Sve osobe koje se spominju imaju nekoliko desetaka prekršajnih i kaznenih prijava", rekao je načelnik policije Dražen Vitez.
Odmah na početku je potvrdio da je uhićen osumnjičeni za ubojstvo. Nakon toga se hvalio uspjesima policije u borbi protiv droge.

"Moramo zahvaliti i građanima od kojih smo dobili imena, čak i prezime osumnjičenih osoba. Analizirali smo sve podatke i 2 sata i 45 nakon smo uhitili osumnjičenog koji nije pružao otpor."

"Osim osiguranja mjesta događaja, blokirali smo Split iz svih prilaznih pravaca", kaže zamjenik načelnika. Na terenu su bila i policijska plovila koja su pazila da počinitelj ne pobjegne morskim putem. Spreman je bio i helikopter, kaže.

"Ovaj događaj nije bio obračun unutar kriminalnih grupacija", kazao je Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije.
O motivu za sada policija ne želi govoriti jer je kriminalističko istraživanje u tijeku. Tri osobe nalaze se u pritvoru. Nisu sve osumnjičene za izvršenje ubojstva, ali se dovode u vezu s drugim kaznenim djelima vezanim za ovaj slučaj.
Oštećena su i dva osobna vozila u kojima su bili ljudi. Radi se zalutalim mecima, kaže Matković.

Na mjestu događaja nađeno je ukupno 36 čahura od ispaljenih metara, piše portal Slobodne Dalmacije.






 
20. travanj 2024 07:25