StoryEditorOCM
Crna kronikaSUKOB NA GRADILIŠTU NA BABINOM KUKU

Projektant Mateo Dadić tvrdi kako ga je član obitelji Sršen pokušao ubiti, policija nije potvrdila cijeli slučaj

Piše DV
9. prosinca 2019. - 22:17
U proteklim danima došlo je do eskalacije sukoba na gradilištu ispod tvrđave na Babinom kuku. Prema pisanju medija, još od prije je došlo do sukoba između obitelji Sršen i Lovra Banovića, a vezano za parcelu na gradilištu ispod tvrđave na Babinom kuku.

Cijela situacija dodatno je eskalirala napadom jednog od članova obitelji Sršen na projektanta Alfaplan građenja, Matea Dadića. "Imamo velikih problema s obitelji Sršen i duže vrijeme se događaju problemi na gradilištu zbog njih. Jedan od članova njihove obitelji me udario autom. Nas je investitor Banović angažirao da mu obradimo parcelu i sve prijave protiv njega koje je zaprimio u međuvremenu nisu točne. Na zahtjev investitora mi smo gradilište ogradili kako bi mogli neometano izvoditi radove, međutim to se nije sviđalo obitelji Sršen koja je automobilima pregradila put, a kad više nisu imali nakakvog načina da zaustave radove, automobilom su nasrnuli na mene i kolegu. Protekla dva-tri tjedna na nas se vrši pritisak u obliku stalnih uvreda, a mi samo izvodimo radove na parceli našeg investitora", rekao je u telefonskom razgovoru za Dubrovački vjesnik Mateo Dadić.

Danas oko 13:00 sati policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi izašli na teren na gradilište ispod tvrđave na Babinom kuku te uvidom u stanje na terenu nisu utvrdili postojanje nikakvog prekršaja niti narušavanja javnog reda i mira kao ni postojanje elemenata kaznenog djela zbog spriječavanja izvođenja radova. Naglasak je stavljen da, ukoliko postoje neriješeni imovinsko - pravni odnosi, da se isti rješe mirnim putem ili putem suda. Glasnogovornica policije u kasnim poslijepodnevnim satima nije mogla potvrditi zaprimanje kaznene prijave vezane za napad na Matea Dadića.
19. travanj 2024 13:34