Vijesti Crna kronika

ISTRAŽNI CENTAR ŽUPANIJSKOG SUDA U DUBROVNIKU

PONAVLJAČ Župski provalnik uhićen nakon dvije provale u istom danu

ISTRAŽNI CENTAR ŽUPANIJSKOG SUDA U DUBROVNIKU
Policija je potvrdila kako je u nedjelju 1. prosinca u popodnevnim satima mlađi punoljetnik A.K. (20) iz Plata razbijanjem stakla na fitnes centru lapadskog hotela Adriatic izvršio provalnu krađu.

Prema informaciji koja nam je potvrđena, mladi župski provalnik je višestruki povratnik u počinjenju sličnih kaznenih djela. Poslije razbijanja stakla mladić je ušao u prostor hotelske teretane gdje je otvorio spremište automata za piće te potom ukrao određenu količinu novca. Navodno je riječ o oko tri tisuće kuna, a zajedno s iznosom štete za polomljeno staklo hotelu pričinjena šteta se procjenjuje na ukupno oko 25 tiosuća kuna.

Nedugo nakon provale, mladić je počinio još jednu provalu i to u luksuzno osobno vozilo VW touran dubrovačkih registracija. Vozilo se nalazilo parkirano na parkiralištu uz Masarykov put. Naime, svjedoci su ga vidjeli, a sve je zabilježeno i nadzornim kamerama, kako sjekirom razbija stražnje vjetrobransko staklo tog vozila, nakon čega se uvukao u automobil. Kada u njemu nije našao ništa od onoga što bi mu privuklo pozornost, brzo je pobjegao. Visinu pričinjene štete na luksuznonm VW- osobnom vozilu nismo doznali.

Ipak, ubrzo je utvrđeno o kome se radi te je višestruki ponavljač- provalnik koji je zbog toga već pravomoćno osuđivan, priveden policijskom pritvorskom nadzorniku u Villa Palmi. Dan kasnije je priveden državnom odvjetniku za mladež, a zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela dežurni sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio mu je istražni zatvor u trajanju do 30 dana.
loading...
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

FILM TJEDNA Nož u leđa

FILM TJEDNA Nož u leđa
Nakon polovičnog uspjeha osme epizode Star warsa 'The last Jedi', redatelj Rian Johnson iz visina znanstvene fan...
FILM TJEDNA Nož u leđa