StoryEditorOCM
Crna kronikaTJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

PLOČE Vozač (36) 'zaradio' kaznu veću od 20 tisuća kuna!

Piše PSD.
25. studenog 2019. - 11:29
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 655 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 451 osoba sankcionirana zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 14 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 11 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 21 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 32 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja, 20 mjera poduzeto je zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 18 mjera koje su poduzete prema vozačima koji tijekom vožnje nisu koristili dnevna svjetla.

Najveća koncentracija alkohola bila je 1,06 g/kg, zabilježena u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 1,06 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 24. studenoga, 34-godišnjakinji koja je tijekom prometne kontrole zaustavljena na Splitskom putu u Dubrovniku.

Vozačica je isključena iz prometa te joj je uručen prekršajni nalog za novčani iznos od 5 tisuća kuna.

Sankcioniran zbog vožnje pod utjecajem marihuane

U ranim jutarnjim satima u nedjelju, 24. studenoga, prilikom kontrole prometa, u Metkoviću je zaustavljeno osobno vozilo kojim je upravljao 22-godišnjak, koji je posjedovao manju količinu droge marihuane. Droga je uz potvrdu oduzeta, a vozač je testiran na prisutnost droga u organizmu kada je utvrđeno da je pod utjecajem djelatne tvari THC-a, odnosno marihuane. Osim toga, vozač nije posjedovao osobnu iskaznicu.

Zbog uočenih prekršaja 22-godišnji vozač je isključen iz promet te mu je uručen prekršajni nalog na novčani iznos od 15.400 kuna kao i zaštitna mjera tromjesečne zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u gradu Ploče

Najveća novčana kazna izrečena je 36-godišnjaku koji je u srijedu, 20. studenoga, zaustavljen i kontroliran u Pločama. Kontrolom je utvrđeno da vozač upravlja vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. Osim toga, vozač se odbio testirati na prisutnost droga u organizmu, nepropisno je skrenuo i kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

Zbog počinjenih prekršaja 36-godišnji vozač je doveden na Općinski sud u Metkoviću gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 20.800 kuna te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.
19. travanj 2024 02:51