StoryEditorOCM
Crna kronikaDRŽAVNO ODVJETNIŠTVO OBJAVILO

Evo kako je izgledala jurnjava ukradenog autobusa kroz Župu

Piše d.v.
9. rujna 2019. - 11:06
Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku je 6. rujna uz kaznenu prijavu priveden državljanin Republike Hrvatske (2001.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari iz čl. 234. st. 2. Kaznenog zakona. (6. 9. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 5. rujna 2019. oko 2,00 sata, na autobusnoj stanici u Srebrenom (Općina Župa dubrovačka) došao do autobusa marke MAN u vlasništvu trgovačkog društva, i s još dvojicom hrvatskih državljana (2000. i 2002.) ušao u njega te ključem kojeg je pronašao u njemu stavio u pogon autobus i vozio ga u krug oko pomoćne zgrade hotela gdje je prolazeći ispred zgrade Općine oštetio betonske kugle na nogostupu. Osnovano se sumnja da je potom nastavio vožnju prema Kuparima gdje se polukružno okrenuo i počeo vraćati prema mjestu odakle je uzeo autobus, no prilikom skretanja s državne ceste D-8 prema Srebrenome, osnovano se sumnja da je udario u stup sa semaforom i srušio ga nastavljajući vožnju prema trgovačkom centru od kuda je ušao u Vukovarsku ulicu i ispred kbr. 44, prilikom skretanja u lijevo, izašao s kolnika te udario u parkirano vozilo marke WV Polo dubrovačkih registarskih oznaka. Osnovano se sumnja da je potom udario i srušio zid parkinga, kao i jednu palmu i čempres, a tijekom vožnje i udaraca je oštetio autobus kojim je upravljao.
Okrivljeniku je 6. rujna 2019. sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio istražni zatvor temeljem čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.
25. travanj 2024 08:32