StoryEditorOCM
Crna kronikaISTRAŽNI CENTAR ŽUPANIJSKOG SUDA U DUBROVNIKU

Albanac i Crnogorac uhićeni po Europskom uhidbenom nalogu

30. kolovoza 2019. - 15:16
Službenici Granične policije PU dubrovačko- neretvanske uhitili su, prilikom pokušaja ulaska u Hrvatsku preko međunarodnog graničnog pirjelaza Karasovići albanskog državljanina Netrigeta K. (26). Uhićenje je uslijedilo temeljem Europskog uhidbenog naloga, a zbog počinjenog kaznenog djela razbojništva. Uhićenik je navedeno kazneno djelo počinio u njemačkom gradu Grudensbergu tijekom mejseca rujna 2016. godine, kada je s još jednim pomagačem- supočiniteljems uperenim pištoljem ušao u jednu tamošnju trgovinu te pod prijetnjom ubojstva od blagajnice zatraži da mu preda inkas iz registar- kase. Plijen iz te pljačke je iznosio samo 970 eura, a nakon što je uhićen i priveden sucu istrage, određen mu je ekstradicijski pritvor.

Kako smo doznali od glasnogovornika dubrovačkog Županijskog suda, suca Pera Miloglava, Netriget je pristao na izručenje do kojeg će zbog toga doći ubrzanim postupkom već početkom rujna. Jednako tako, ubrzanim postupkom će, također prema Europskom uhidbenom nalogu i zahtjevu Austrije, doći i do izručenja crnogorskog državljanina Nikole A. (25) iz Cetinja. I on je pristao na izručenje te mu slijedi istovjetni, tzv. ubrzani postupak izručenja.

Naime, na MGP Karasovići na Debelom brijegu uhićen je i spomenuti državljanin Crne Gore. On se tereti da je na području Austrije počinio čak šest kazneih djela iz oblasti zlouporabe narkotika. Kaznena djela za koja se tereti su sudjelovanje u kriminalnoj organizaciji i nezakonita trgovina opojnim drogama i psihotropnim tvarima. Nikola je u više navrata, raznim osobama dilao herioin na gradskom području Beča, a količine koje je prodavao kretale su se od 300 grama do čak 4,2 kg "horsa".     
24. travanj 2024 15:32