StoryEditorOCM
Crna kronikaPROTEKLI TJEDAN NA PROMETNICAMA

Zabilježeno 20 prometnih, pet osoba teže ozlijeđeno, Metkovac vozio s 2,8 promila alkohola u krvi

Piše dv; Foto: arhiva
6. kolovoza 2019. - 14:57
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 20 prometnih nesreća u kojima je pet osoba teže, a šest lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je deset prometnih nesreća - stoji u tjednom izvješću Plocijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 849 represivnih mjera. Njih 448 sankcionirano je zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 49 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 13 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 32 osobe koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Najveća koncentracija alkohola od 2,87 g/kg zabilježena je u Metkoviću. Prilikom kontrole prometa u Metkoviću, zaustavljen je 53-godišnjak kojem je alkotestom izmjerena koncentracija alkohola od 2,87 g/kg. Osim toga, spomenuti vozač nije koristio sigurnosni pojas niti je kod sebe imao važeću vozačku dozvolu kao ni osobnu iskaznicu. Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja te je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici prekršajno sankcioniran - navode u PU.
25. travanj 2024 06:11