StoryEditorOCM
Crna kronikaDETALJI TEŠKE PROMETNE NESREĆE U OREBIĆU

Od siline udarca 15-godišnjakinja odletjela 50 m, druga djevojka se bori za život

Piše Jutarnji list
FOTO: Božo Radić/CROPIX
18. srpnja 2019. - 23:35
Neopisiva tuga zavladala je Pelješcem, točnije Orebićem gdje je u srijedu pola sata prije ponoći neodgovorni 17-godišnji vozač motocikla sa svježom vozačkom dozvolom ugasio život 15-godišnje curice.

Tragedija koja je zavila cijelo mjesto u crno dogodila se, prema izjavama svjedoka, na zebri Ulice bana Josipa Jelačića kada je kći policajca s dvije prijateljice pokušavala prijeći cestu. No, u sekundi se stvorio vozač na, kako neslužbeno doznajemo, motociklu Ktm Duke 390, koji je prije nekoliko mjeseci stavio u oglas s naznakon da je “motor nov, star mjesec dana” te da ga prodaje jer mu “ne leži”.

U kobnom trenutku društvo na motoru pravila mu je 18-godišnja prijateljica, koja je nakon stravičnog naleta s ozljedama opasnima po život helikopterom prebačena u splitsku bolnicu. Malenoj srednjoškolki, koja je odletjela gotovo 50 metara, nije bilo spasa.

- Pretužno je bilo gledati prizor očajnih roditelja poginule djevojčice uz tijelo prekriveno lancunom. Otac je plakao kao kišna godina, čak je u jednom trenutku, ne bi li pred suprugom ostao jak, otrčao u obližnji toalet. A majka kao majka, pozlilo joj je pa je intervenirala Hitna. Dali su joj injekciju te je neprekidno ponavljala: ‘Vratit će se ona sada. Ona samo kasni iz izlaska, boji se vratiti kući jer kasni’. Srce mi se kidalo i oka nisam sklopila nakon svega. Vjerujte mi, bilo je samo pitanje vremena kada će netko na ovoj cesti poginuti jer se tu svi voze kao divljaci - ispričala je za Jutarnji mještanka Orebića.

U mjestu je, dodaje, bio koncert koji se otegnuo, a na kojem je bila 15-godišnjakinja s prijateljicama. U kobno vrijeme vraćala se kući te je potegnula sve do zebre kako bi sigurno prešla cestu. No, tada je naišao motocikl.

- Taj je mladić nezaustavljiv. Voli brzinu, brdski biciklizam, a bome i motore, i često si zna tepati ‘ja sam brz i vatren’. Tu je noć bio s prijateljima kod pekare, koliko sam čuo. Ostavio je svoj novčanik i mobitel te odlučio provozati prijateljicu do rive. Pri povratku, njegovo vozačko neiskustvo došlo je na naplatu.

Poginula je nedužna djevojčica, a druga je teško ozlijeđena. Po mjestu se priča da mu otac nije htio kupiti motor, ali se majka sažalila i kupila mu ga. A što se poginule curice tiče, još sam pod dojmom. Tek se upisala u srednju školu na Korčuli, a dok je bila u osnovnoj, bila je nagrađivana na županijskog razini. Bila je kći za poželjeti, od pristojnosti i prekrasnog kućnog odgoja do volje za obrazovanjem - otkrio nam je mještanin Orebića, a piše Jutarnji list.

U međuvremenu PU dubrovačka provodi obradu kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do tragedije, kao i da se otklone sumnje da je 17-godišnjak doista vozio motor, a ne možda prijateljica.
19. travanj 2024 05:33