StoryEditorOCM
Crna kronikaNOVI DETALJI

TRAGEDIJA NA BRODU ATLANTSKE Po pomorce s "Dubrave" stigao helikopter, trojica ozlijeđenih prevezena u bolnicu, uzrok nesreće nije eksplozija

Piše DV
18. srpnja 2019. - 20:52
"Atlantska plovidba d.d. obavještava javnost da je helikopter brazilske mornarice stigao na brod AP Dubrava. Nažalost, prema obavijesti s broda, medicinski tim je utvrdio smrt dvojice članova posade dok su druga dvojica ozlijeđenih pomoraca helikopterom prevezeni na kopno radi daljnjeg promatranja njihovog zdravstvenog stanja i eventualnog liječenja.

Također, još jedan pomorac, koji nije bio sudionik nesretnog događaja, prevezen je u bolnicu pretpostavljeno zbog stresnog stanja. Nastavno na prethodnu obavijest, a u cilju objektivizacije i demantiranja dezinformacija koje se pojavljuju u pojedinim medijima, obavještavamo javnost da se nesretni slučaj na brodu AP Dubrava nije dogodio uslijed 'raznih eksplozija' niti bilo čega sličnog. Kako smo i naveli u prvom priopćenju, prema prvim informacijama s broda, nesretni slučaj se dogodio tijekom radnih aktivnosti, konkretno rada na ispiranju tanka.

Analizu događaja i konkretne uzroke utvrdit će nadležna tijela zastave Marshall Islands-a koju brod vije, a čiji će inspektor posjetiti brod u luci Tubarao, Brazil. Zdravstveno stanje ozlijeđenih pomoraca utvrdit će nadležni liječnik. Atlantska plovidba d.d. ne može, do objave nalaza navedenih institucija, objavljivati bilo kakve pretpostavke." - piše u priopćenju.



VEZANE VIJESTI

NEVEN MELVAN, SINDIKAT POMORACA Ozlijeđeni pomorci s broda Dubrava još čekaju prijevoz do najbliže bolnice, ozlijeđeni nisu u životnoj opasnosti
19. travanj 2024 10:14