StoryEditorOCM
Crna kronikaKAD KRENU SUMNJE O "AFERI" U MALOM MJESTU

Krenule glasine o zlostavljanju učenice, umiješala se i policija

29. lipnja 2019. - 17:25

- Morate istražiti ovaj nečuveni događaj: postoji sumnja o nedopustivom odnosu jednog nastavnika i učenice osmog razreda u našem malom mjestu. Jednu je noć učenica provela s nastavnikom dok je istovremeno cijelo mjesto bilo "na nogama", tražeći je i strahujući da se dogodila neka tragedija. Čini se da nedolični odnos traje neko vrijeme, obitelj je zbog svega ogorčena, prestrašena i ušutkana.

Poznato mi je kako su o svemu upoznati nadležni u školi, ali i policija te Centar za socijalnu skrb. Etičko povjerenstvo škole u kojoj radi nastavnik još šuti, a nastavnik je nakon izbijanja afere, u dogovoru s liječnikom otišao na bolovanje, umjesto da mu ravnateljstvo škole odmah raskine ugovor o radu. Ne sumnjam da će se Prosvjetna inspekcija i ostali ovom slučaju profesionalno i najozbiljnije pozabaviti, ali osobno držim da je ovo daleko važnije od slučaja opeklina s upaljačem u obliku slova U, o čemu je svojedobno brujala javnost. Ovo vam javljam jer sam i ja roditelj učenika te škole - dojavio nam je uz diskreciju čitatelj.


Obazrivo pišite!


Želeći provjeriti je li se i što doista dogodilo u malom mjestu koje zbog maksimalne zaštite identiteta učenice niti ne imenujemo, ali i prosvjetara koji je nevin sve dok se ne dokaže suprotno, obratili smo se Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj...  

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika!

19. travanj 2024 13:12