StoryEditorOCM
DubrovnikIZVJEŠĆE POLICIJE

Teže ozlijeđena dva pješaka

Piše DV
21. lipnja 2019. - 13:15
Tijekom protekla dva dana na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su teže ozlijeđena dva pješaka.
Prva prometna nesreća se dogodila u popodnevnim satima u srijedu, 19. lipnja, na Obali Stjepana Radića u Dubrovniku kada je 61-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se neprilagođenom brzinom, naletio na 50-godišnjeg pješaka koji je u tom trenutku kolnik navedene ceste prelazio preko obilježenog pješačkog prijelaza.
U drugoj prometnoj nesreći koja se u prijepodnevnim satima jučer, 20. lipnja, dogodila u mjestu Trpanj, teže je ozlijeđen 70-godišnji pješak. Do nesreće je došlo kada je 47-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se cestom D-414, brzinom neprilagođenom uvjetima i stanju na cesti, naletio na spomenutog pješaka koji je u tom trenutku prelazio kolnik navedene ceste u mjestu gdje nema pješačkog prijelaza.
Oba ozlijeđena pješaka su zadržana na liječenju u bolnici, a policija protiv dvojice vozača podnosi kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Uhićena osoba osumnjičena za krađu motocikla

Tijekom jučerašnjeg dana, u Omišu je uhićen 26-godišnjak za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je sredinom rujna 2018. godine, u blizini zgrade Porezne uprave u Dubrovniku, ukrao motocikl „Piaggio Beverly“ i motociklističku kacigu na štetu 29-godišnjaka iz Dubrovnika. Osumnjičeni je kasno sinoć predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.
19. travanj 2024 06:04