StoryEditorOCM
Crna kronikaTJEDNO IZVJEŠĆE PU DUBROVAČKO-NERETVANSKE

Skrivio prometnu s 2,5 promila alkohola u krvi

Piše dv; Foto: arhiva
6. svibnja 2019. - 12:55
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je dvanaest prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno. Šest prometna nesreća bilo je s materijalnom štetom.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 335 represivnih mjera.

Od toga je 160 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 18 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 6 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju a dvije osobe sankcionirane su zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Iz PU od ostalih prekršaja izdvajaju 20 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 26 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja.


- Najveća koncentracija alkohola od 2,55 g/kg izmjerena je 53-godišnjaku koji je u srijedu, 1. svibnja, oko 12 sati, u Komolcu, skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom - javljaju iz PU.
25. travanj 2024 17:37