StoryEditorOCM
Crna kronikaKRIVOTVORILI NALOGE

UHIĆENO TROJE ZAPOSLENIKA BANKE U METKOVIĆU Uplatili preko 5 milijuna na svoje i račune članova obitelji

Piše DV
28. travnja 2019. - 15:56
Troje zaposlenika banke u Metkoviću jučer je uhićeno pod sumnjom za zlouporabu položaja i ovlasti i kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave, priopćili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Uhićene su dvije ženske osobe u dobi od 44 i 38 godina, i jedna muška osoba u dobi od 57 godina, a osumnjičeni su uhićeni u Metkoviću, Pločama i Opuzenu.

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da su osumnjičeni, zloupotrebljavajući ovlasti svojih radnih mjesta u poslovnici banke u Metkoviću, raspolagali novčanim sredstvima ne poštujući pri tom propisane interne bankovne procedure raspolaganja gotovim novcem i njegovom pohranom u trezor banke.

Naime, utvrđeno je da su sačinjavali krivotvorene naloge za uplatu novčanih kunskih i deviznih sredstava na svoje tekuće i žiro račune kao i na tekuće i devizne račune članova svojih obitelji. Tako uplaćen novac su, korištenjem svojih ovlasti, najvećim dijelom podizali u gotovini i novac zadržavali za sebe.

Sumnja se da su na opisani način u vremenskom razdoblju, od početka 2016. godine do 9. travnja ove godine, za sebe pribavili imovinsku korist od preko 5 milijuna kuna, a za koji iznos je oštećena banka za koju su radili", stoji u priopćenju.

Troje uhićenih će danas biti predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a s obzirom na težinu i kompleksnost  slučaja, policija kaže kako nastavlja s kriminalističkim istraživanjem.
19. travanj 2024 22:48