StoryEditorOCM
Crna kronikaISTRAŽNI CENTAR ŽUPANIJSKOG SUDA U DUBROVNIKU

Na krivog se namjerio: pritvor nasilnom automehaničaru

9. travnja 2019. - 16:04
Zbog utvrđene osnovane sumnje da je počinio pokušaj ubojstva te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dežurni sudac istrage pri Istražnom centru Županijskog suda u Dubrovniku odredio je istražni zatvor u trajanju do 30 dana automehaničaru Vicku Š. (36) iz Metkovića.

Prema kaznenoj prijavi Policijske postaje Metković, Vicko je 28. ožujka u Novim Selima, oko 10 km sjeverozapadno od Metkovića, pokušao kuhinjskim nožem ubiti svog susjeda Antu Š. (32). Kako nas je izvijestio glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku, sudac Pero Miloglav, kaznenu prijavu je podnio Ante Š. zbog toga što mu je Vicko spomenutog dana u ožujku oko 12,40 sati prišao i započeo verbalnu prepirku. Nakon toga je stao ispred njega i zapriječio mu prolaz.Antew ga je upozorio da se makne od njega i njegove obitelji, na što je Vicko iz džepa jakne izvadio kuhinjski nož, oštrice duge 12 cm, te u namjeri da ga liši života zamahnuo prema gornjem dijelu Antina tijela.

Međutim, nešto mlađi i spretniji Ante je uspio udarac nožem eskivirati i uhvativši napadače rukom, blokirao je udarac i napad. Tijekom fizičkom sukoba Vicko je ispustio nož iz ruke, ali ga je uspio ponovno uzeti te je, uz uvrede i pozive u pomoć, ponovno nasrnuo na svog susjeda Antu koji mu je uzvratio kako će mu pomoći tek kada baci nož.

Ostale detalje utvrdit će pravosudna istraga koja će se obaviti tijekom Vickova boravka u istražnom zatvoru.

Inače, kako smo neslužbeno doznali, Vicko se "namjerio na krivu osobu". Naime, ne samo da je njegov susjed četiri godine mlađi i jači, nego je kao majstor borilačkih vještina očito spretniji i okretniji te se znao valjano obraniti. Kao posljedica nasrtanja i pokušaja ubojstva Vicko je zadobio više tjelesnih ozljeda zbog kojih je prebačen u Klinički bolnički centar Split na Firulama. Nakon desetodnevnog liječenja doveden je u Dubrovnik gdje je priveden dežurnom sucu istrage. Prema onome što smo neslužbeno doznali u pravosudnim kuloarima, Vicko Š. je i nakon deset dana od događaja te bolničkog liječenja, bio s još uvijek vidljivim modricama po glavi i tijelu.
18. travanj 2024 00:38