StoryEditorOCM
Crna kronikaNOVI NESLAVNI REKORD NA PROMETNICAMA

Novom alkorekorderu izmjeren 3,01 promil!

Piše DV
25. veljače 2019. - 12:55
Najveća koncentracija alkohola od 3,01 promila izmjerena je 43-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka koji je, tijekom kontrole prometa, zaustavljen u petak, 22. veljače, u 21,30 sati na cesti D-414 u Stonu. Prema neslužbenim, podacima, bio je točliko pripit kao da je imao krv u alkoholu, a ne obrnuto.
Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, vozač (43) je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja i protiv njega je podnesen prekršajni nalog.

Inače, prema podacim dubrovačko PU, u proteklom je tjednu na području naše policijske uprave zabilježeno ukupno sedam prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, dok su ostale nesreće bile samo s materijalnom štetom.

U kontrolama prometa policijski su službenici počiniteljima prometnih prekršaja izrekli 374 kazne od kojih  najviše prema počiniteljima nesreća kojima su najčešći uzročnici tzv. „četiri ubojice u prometu“: tako je izrečebno 188 kazni zbog prekoračenja maksimalno dopuštene brzine kretanja, 25 kazni zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 17 zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 4 kazne zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Recimo i to kako je od ostalih kazni 31 izrečena zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, a 14 kazni izrečeno ke zbog nepropisnog pretjecanja.
20. travanj 2024 12:07