StoryEditorOCM
Crna kronikaISTRAŽNI CENTAR ŽUPANIJSKOG SUDA U DUBROVNIKU

Istražni zatvor nasilnom bratu

Piše napisao i snimio: Ahmet Kalajdžić
12. veljače 2019. - 12:22

Nakon što je priveden dežurnom državnom odvjetniku, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje, oštećenja tuđe stvari i pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda bratu Franu H. (43), sudac istrage odredio je pomorcu Maru H. (48) zbog opasnosti od p0onavljanja kaznenih djela, istražni zatvor u trajanju do 30 dana. Dodatni razlog za određivanje istražnog zatvora bila je i činjenica kako je stariji brat već višestruko osuđivan zbog počinjenih tzv. teških i "običnih" krađa, a bila mu je izrečena i mjera obaveznog liječenja od ovisnosti o drogama.

Istražni zatvor je epilog noćnog sukoba do kojeg je došlo u subotu 9. veljače oko 22 sata na dijelu ulice Andrije Hebranga iznad robne kuće Srđ. Tijekom sukoba, do kojeg je došlo zbog postavljenog lanca na parkirnom mjestu uz kolnik spomenute ulice, agresivni je stariji brat oštetio suzuki osobno vozilo u vlasništvu mlađeg brata udarajući drvenim štapom i priručnim alatom po vozilu.

Kulminacija sukoba nastala je nakon što je glasno pozivao brata da izađe iz kuće, prijeteći mu pri tom kako će ga "ubiti i zaklati". Kad je mlađi brat došao, stariji ga je brat štapom udario više puta po glavi i nanio mu posjekotine te mu se morala ukazati liječnička pomoć. Maro je udarao po vozilu sve do dolaska policije, a potom je pobjegao.

Ipak, ubrzo je uhićen a u krvi su mu izmjerili 0,7 promila alkohola.

17. travanj 2024 00:08