StoryEditorOCM
Crna kronikaNEMA BURE, AKCIJA SE POJAČAVA

POTRAGA ČETVRTI DAN Vrijeme se smirilo, potraga se širi od Prevlake do Mljeta, uključili se ronilački klubovi i građani s brodicama

Piše DV
13. siječnja 2019. - 11:40
Nastavljena je potraga za nestalim radnikom Davorom Pozniakom (33) iz HE Dubrovnik u Platu. Četvrtog dana potrage uključeni su policijski službenici, pripadnici HGSS-a, vatrogasci i ronioci, a iz zraka im kao pojačanje pomaže policijski helikopter, u akciji traganja su i dronovi HGSS-a ali i brojni mještani, prijatelji i obitelj nestaloga. Današnji fokus potrage okrenut je prema otvorenom moru oko Mrkana, Supetra i Bobare, ali i šire, jer se vrijeme konačno smirilo, pao je vjetar, nema ni jakih valova, pa će danas svaka akcija biti moguća.

10,30 U koordiniranu akciju sa Specijalnim jedinicama iz Splita uključili su se i pripadnici ronilačkih klubova. Policijski patrolni brodovi i brod obalne straže Omiš fokusirali su se na otvoreno more, kao i policijski helikopter, od Prevlake pa do Mljeta, veliki dio snaga i dalje je u akvatoriju ispred hidroelektrane te uz obalu. Potrazi se priključuje sve veći broj mještana, ekipa građana s plovilima koji jučer nisu mogli napraviti puno zbog nepovoljnog vremena, intenzivirala je obilaženje otočića. Dronovi su u zraku, sve snage, nakon koordinacije u 10 sati, nastavljaju potragu najvećim mogućim intenzitetom, zasad bez rezultata. 


9,00 Potraga je koncentrirana oko Supetra zbog nepristupačnosti terena, ronioci, HGSS, vatrogasci i policija  su i dalje u punom broju u potrazi. Tamo je i patrolni brod Omiš, a traži se i kroz cijli Župski zaljev do Titove vile. S druge strane, računajući na jake struje i vjetar koji je puhao u posljednja tri dana, HGSS-ovci su koncentrirani i sve od iza Petke do Sustjepana.


8,00 - Načelnik PU Dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević najavljuje kako se danas, koliko god to bude moguće, akcija proširuje zbog smirivanja vremena. U potrazi između ostalih još uvijek pomaže patrolni brod Omiš. Pročelnik HGSS-a Mario Begić dodaje kako će danas konačno biti moguće napraviti nešto više s plovilima jer se jučer s kajacima nije moglo ništa zbog valova i vjetra, ali da su GSS-ovci već u suhim odijelima i pregledavaju svaku škrapu Mrkana i Bobare. Potraga je počela čim se vidljivost poboljšala i vjetar počeo opadati. 
18. travanj 2024 11:47