StoryEditorOCM
Crna kronikaUZROK JOŠ NEPOZNAT

TRAGEDIJA U HE PLAT Potraga za dvojicom nestalih radnika nastavlja se ujutro

Piše DV
10. siječnja 2019. - 18:56
Potraga za dvojicom nestalih radnika hidroelektrane Plat nastavit će se ujutro čims e steknu uvjeti i to uz pomoć Specijalne jedinice koja noćas stiže iz Splita. Pretražit će se još jednom odvodni kanal i cijeli akvatorij Plata, a sutra stižu i vještaci iz centra Ivan Vučetić koji će obaviti očevid i vještačenje kojim će se otkriti uzrok strašne tragedije u Platu. Splet tunela hidroelektrane prepun je otrovnih plinova i dima iako je požar lokaliziran, pa će noćas u hidroelektrani na dežurstvu ostati vatrogasne snage.

Načelnik policije Ivan Pavličević potvrdio je da je u odvodnom kanalu pronađeno beživotno tijelo jednog od trojice nestalih radnika hidroelektrane kojeg su ronioci izvukli na površinu. Za drugom dvojicom još se traga.

Požar u hidrocentrali Plat je ugašen. Pretpostavlja se da je uzrok požara tehničke naravi, a o uzroku će vještačenje provesti centar Ivan Vučetić. Sva trojica djelatnika za kojima se traga su s područja Dubrovnika. 

U trenutku požara u hidroelektrani je bilo 9 ljudi, rekao je načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević. Šestoro ih je izvučeno i u Općoj bolnici Dubrovnik, a za trojicom se još uvijek traga, a kako su radnici hidroelektrane obučeni za ovakve situacije, poznato je tek da su uzeli propisanu zaštitnu opremu. Dvojica su u šok sobi, težina ozljeda i zdravstveno stanje zasad je nepoznato, dok su prva trojica koja su dovedena u bolnicu zbog gutanja dima zadovoljavajuće. Najnovije informacije s terena govore kako se do izvora požara zbog gustog dima uopće ne može doći, vatrogasci su još uvijek na terenu, a brod pomorske policije pretražuje područje oko hidroelektrane.

Helikopter u Splitu spreman je za let u slučaju da se utvrde teže ozljede kod trojice djelatnika hidrocentrale Plat, potvrdio je ravnatelj dr. Marijo Bekić, koji je dodao i da je u bolnici oslobođen dodatni prostor za nove pacijente.

Požar koji je jutros planuo u hidrocentrali Plat pokušavaju sanirati JVP Dubrovački vatrogasci, DVD Župa dubrovačka i Konavle koji se probijaju do izvora, a uzrok požara još nije poznat, tek da mu je prethodila eksplozija. Trojica djelatnika hidrocentrale već su dovedena u Opću bolnicu Dubrovnik jer su se nagutali dima. Pristupna cesta do Hidrocentrale Plat zasad je blokirana, a cijelim putem preko magistrale policija regulira promet, semafori su pogašeni kako bi se oslobodio put za vozila hitne pomoći..
17. travanj 2024 19:14