StoryEditorOCM
Crna kronikaSUD NALOŽIO PRIVOĐENJE

PLANIRALI SU IZVESTI FILMSKU PLJAČKU GLAVNE POŠTE U DUBROVNIKU Nikako da krene suđenje bivšem policajcu i njegovim ortacima

Piše DV Foto: DV
7. prosinca 2018. - 09:55
Na suđenju za planiranje oružane pljačke šest milijuna kuna iz Glavne pošte u Dubrovniku bivšem prometnom policajcu Mili Pavloviću (32) i još trojici pljačkaša, izdan je nalog policiji za dovođenje optuženoga Luke Pušića na sud.
 
Optuženi se ispričao posredno preko sestre koja je poslala SMS poruku odvjetniku da se on još uvijek oporavlja zbog smrti brata. Budući da je to bio drugi put da se ispričava za nedolazak zbog istog razloga, sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu procijenilo je da razlog nije opravdan i odlučilo se na prisilnu mjeru, piše Slobodna Dalmacija.
 
Suđenje je na Županijskom sudu u Splitu kao regionalnom sudu za uskočke predmete započelo u lipnju 2016. godine te je zapelo u svibnju prošle godine, kada je prvooptuženi Pavlović pobjegao preko granice, izbjegavajući odlazak u zatvor na godinu i tri mjeseca zbog posjedovanja kokaina s namjerom prodaje. Neko vrijeme je bio nedostupan hrvatskom pravosuđu, a budući da ga USKOK tereti kao glavnog organizatora oružanog prepada, planiralo se i suđenje u odsutnosti kako bi se rasprava okončala. Za njim je u međuvremenu izdana tjeralica te je uhićen i odveden na odsluženje kazne, odakle ga se dovodi na suđenje u Split.
 
Akcija 'Bonita'

Na optuženičkoj klupi su osim njega konobar Vedran Majić, Luka Pušić i djelatnik pošte Nedjeljko Milić. Optužnica ih tereti da su u ljeto 2015. godine isplanirali oružani prepad i krađu šest milijuna kuna iz glavne zgrade Hrvatske pošte u Vukovarskoj ulici u Dubrovniku.

Mile Pavlović je, prema optužnici, sačinio više skica okolnog područja s planom kretanja, a Pušić je zaposleniku poštanskog ureda Miliću rekao da snimi unutrašnjost zgrade. Nabavili su policijsku odoru te ostalu opremu koja im je trebala za upad i pljačku. Mile Pavlović trebao je biti u smjeni i informirati ostale o kretanju policije.

Pavlović i Majić uhićeni su u akciji kodnog imena "Bonita" krajem svibnja 2015. godine, prilikom izlaska iz Zagreba u automobilu rent-a-cara. U vozilu je pronađeno 15 grama kokaina, namijenjenog prodaji na dubrovačkom području.

Već u rujnu iste godine su osuđeni, Mile Pavlović na godinu i tri mjeseca zatvora te Vedran Majić na godinu dana zatvora.  
Izvor: Slobodna Dalmacija
 
19. travanj 2024 22:53