StoryEditorOCM
Crna kronikaUHIĆEN BJEGUNAC IZ DUBROVAČKOG ZATVORA

Nije mu pomogla ni odora časnika HV-a

Piše Ahmet Kalajdžić Foto: Ahmet Kalajdžić
3. prosinca 2018. - 17:26
Višestruki prevarant Ante D. (39) iz Ivanić Grada ostao je do kraja dosljedan sam sebi, pa i u trenutku kada ga je policija, koncem prošlog tjedna u Zagrebu uhitila prema tjeralici koja je za njim raspisana na krajnjem jugu Hrvatske.

Naime, Ante je 2015. pravomoćnom presudom Općinskog kaznenog suda u Zagrebu osuđen na jedinstvenu vremensku kaznu od godinu i deset mjeseci zatvora zbog počinjenih dvaju prijevara na području Zagreba i Sesveta. Jedna od tih prijevara bila je računalna. Od 18. veljače 2016. prebačen je dubrovački zatvor na odsluženju kazne, ali je preko svog odvjetnika toj pravosudnoj instituciji ubrzo dostavio medicinsku dokumentaciju temeljem koje je tražio privremeni prekid izdržavanja kazne zbog navodno teškog zdravstvenog stanja u kojem se nalazio. Zahtjevu je udovoljeno: u ožujku 2016. sudac izvršenja dubrovačkog Županijskog suda mu odobrava prekid od 35 dana te se Ante trebao vratiti i nastaviti odsluženje kazne sredinom travnja 2016. godine. Međutim, nije te je PU dubrovačko- neretvanska 26. travnja 2016. za njim raspisala tjeralicu.

U Zatvor nije stigao sve do sada, a valja reći kako je malo nedostajalo da ne stigne ni ovaj put. Naime, policijski službenici PU zagrebačke su 29. studenoga oko 23,30 sati Antu zatekli u šetnji Trnjanskom cestom u Zagrebu. Pokušali su ga legitimirati, ali uz sebe nije imao dokumente, slagavši da ih slučajno nije ponio. Zanimljivo, gradom se kretao u odori časnika Hrvatske vojske, a zagrebačkoj je policiji rekao svoje lažno ime. Točnije: rekao je točno prezime, ali ne i osobno ime te je, pod nadzorom policije, morao pričekati provjeru identiteta:

- Policajci iz ophodnje su ubrzo utvrdili da se imenovana osoba u to vrijeme nalazila u obiteljskom stranu te su Antu uhitili i dan kasnije priveli u dubrovački zatvor kako bi do kraja odslužio kaznu- rekao nam je glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku, sudac Pero Miloglav.

Ovaj put će, vjerojatno, teško isposlovati ponovno privremeno puštanje na slobodu. Inače, u dosadašnjoj "karijeri" Ante je i krivotvorio isprave i vršio teške krađe, a neslužbeno smo doznali kako se voli lažno predstavljati, pa i kao djelatnik agencije SOA!?
 
16. travanj 2024 06:46