Vijesti Crna kronika

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO RH

Optužnica za pokušaj ubojstva u Konavlima

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO RH
Nakon provedene pravosudne istrage, Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (22) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju. Protiv dvojice hrvatskih državljana (26 i 27) optužnica je podignuta zbog pokušaja kaznenog djela teške tjelesne ozljede, a protiv još jednog okrivljenika optužnica je podignuta zbog pomaganja u počinjenju kaznenog djela.

Okrivljenog 22-godišnjaka se tereti za da je 1. rujna ove godine na području Konavala pokušao osobnim vozilom kao sredstvom izvršenja nedjela lišiti života hrvatskog državljanina (26), ali u tome nije uspio jer je žrtva izmicanjem uspjela izbjeći udar vozila.

Kako neslužbeno doznajemo, sve se dogodilo na platou ispred hotela u Čilipima, a u odnosu na kazneno djelo pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede, okrivljenicima se stavlja na teret da su hrvatskog državljanina (22, okrivljenik u prethodno opisanom djelu) 1. rujna na spomenutoj lokaciji napali na način da ga je okrivljenik (26) gađao u glavu posudom za cvijeće i zadao mu više udaraca šakama u glavu, dok mu je 27-godišnji okrivljenik to omogućio oduzimanjem žrtvi sredstva obrane i onemogućavanje drugoga da spriječi napad i razdvoji ga od osobe koja ga pokušava ozlijediti.
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Dio Plata jutros bez vode

Dio Plata jutros bez vode
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 22. veljače bez vode će biti dio Plata iznad magistrale (od ulaza u Plat do r...
Dio Plata jutros bez vode