StoryEditorOCM
Crna kronikaDRŽAVNO ODVJETNIŠTVO RH

Optužnica za pokušaj ubojstva u Konavlima

Piše DV
3. prosinca 2018. - 20:51
Nakon provedene pravosudne istrage, Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (22) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju. Protiv dvojice hrvatskih državljana (26 i 27) optužnica je podignuta zbog pokušaja kaznenog djela teške tjelesne ozljede, a protiv još jednog okrivljenika optužnica je podignuta zbog pomaganja u počinjenju kaznenog djela.

Okrivljenog 22-godišnjaka se tereti za da je 1. rujna ove godine na području Konavala pokušao osobnim vozilom kao sredstvom izvršenja nedjela lišiti života hrvatskog državljanina (26), ali u tome nije uspio jer je žrtva izmicanjem uspjela izbjeći udar vozila.

Kako neslužbeno doznajemo, sve se dogodilo na platou ispred hotela u Čilipima, a u odnosu na kazneno djelo pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede, okrivljenicima se stavlja na teret da su hrvatskog državljanina (22, okrivljenik u prethodno opisanom djelu) 1. rujna na spomenutoj lokaciji napali na način da ga je okrivljenik (26) gađao u glavu posudom za cvijeće i zadao mu više udaraca šakama u glavu, dok mu je 27-godišnji okrivljenik to omogućio oduzimanjem žrtvi sredstva obrane i onemogućavanje drugoga da spriječi napad i razdvoji ga od osobe koja ga pokušava ozlijediti.
18. travanj 2024 08:04