StoryEditorOCM
Crna kronikaUZ DAN POLICIJE

Pohvaljeno 14-ero policijskih službenika

Piše DV
26. rujna 2018. - 16:26
Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća ispred Središnjeg križa na gradskom groblju Boninovo i polaganja cvijeća na grobovima poginulih pripadnika policije, danas, 26. rujna, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim pripadnicima policije ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
 
Molitvu je predvodio policijski kapelan fra Ivo Kramar koji je, čestitajući blagdan zaštitnika sv. Mihovila, zahvalio policijskim službenicima za sve što čine slijedeći sv. Mihovila u obrani dobra od zla, priopćili su iz Policijske uprave.

Na proslavi Dana policije, načelnik Ivan Pavličević prisjetio se 43 poginula branitelja ove Policijske uprave.

"Posebno je zahvalio svakom policijskom službeniku i djelatniku Policijske uprave te rukovoditeljima bez čijeg truda i zalaganja ne bismo imali ovako zadovoljavajuće stanje sigurnosti. Osvrnuo se i na niz prometnih nesreća sa smrtnim ishodom koje su se u posljednje vrijeme dogodile na prometnicama naše Policijske uprave pri čemu je najavio veću prisutnost policije na cestama. Zahvalio se i cjelokupnoj lokalnoj zajednici i njenim institucijama s kojima godinama uspješno surađujemo pri čemu je posebnu zahvalu uputio Gradu Dubrovniku na sufinanciranju potreba Policijske uprave. Također je istaknuo kako će mu nit vodilja u budućem radu biti rješavanje problema građana s krajnjim ciljem da se oni, kao I svi naši gosti, osjećaju sigurno", stoji u priopćenju.
 
Zbog iznimnih rezultata rada i zalaganja načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević javno je pohvalio 14-ero policijskih službenika. Oni su: Ivan Svaguša iz Službe kriminalističke policije, Mirko Đuka Alemani iz Službe policije, Marija Lonac i Boženka Špetić iz Službe upravnih i inspekcijskih poslova, Častimir Perić iz Policijske postaje Ston, Petar Polić i Jurica Majić iz Policijske postaje Gruda, Jurica Žuvelek iz Policijske postaje Metković, Marko Simat, Ante Ujdur, Mario Lovro i Nikolina Čiča iz Postaje granične policije Metković, Damir Čović iz Policijske postaje Lastovo i Matej Igrec iz Postaje aerodromske policije Čilipi.
 
Obilježavanje Dana policije nastavlja se u petak, kada će se u Sportskoj dvorani u Dubrovniku održati malonogometni turnir i natjecanje u stolnom tenisu između ekipa ove Policijske uprave. Svečano misno slavlje će se održati u subotu, 29. rujna, u crkvi sv. Mihajla u Lapadu, u 10 sati.
25. travanj 2024 11:03