Vijesti Crna kronika

UZ DAN POLICIJE

Pohvaljeno 14-ero policijskih službenika

UZ DAN POLICIJE
Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća ispred Središnjeg križa na gradskom groblju Boninovo i polaganja cvijeća na grobovima poginulih pripadnika policije, danas, 26. rujna, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim pripadnicima policije ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
 
Molitvu je predvodio policijski kapelan fra Ivo Kramar koji je, čestitajući blagdan zaštitnika sv. Mihovila, zahvalio policijskim službenicima za sve što čine slijedeći sv. Mihovila u obrani dobra od zla, priopćili su iz Policijske uprave.

Na proslavi Dana policije, načelnik Ivan Pavličević prisjetio se 43 poginula branitelja ove Policijske uprave.

"Posebno je zahvalio svakom policijskom službeniku i djelatniku Policijske uprave te rukovoditeljima bez čijeg truda i zalaganja ne bismo imali ovako zadovoljavajuće stanje sigurnosti. Osvrnuo se i na niz prometnih nesreća sa smrtnim ishodom koje su se u posljednje vrijeme dogodile na prometnicama naše Policijske uprave pri čemu je najavio veću prisutnost policije na cestama. Zahvalio se i cjelokupnoj lokalnoj zajednici i njenim institucijama s kojima godinama uspješno surađujemo pri čemu je posebnu zahvalu uputio Gradu Dubrovniku na sufinanciranju potreba Policijske uprave. Također je istaknuo kako će mu nit vodilja u budućem radu biti rješavanje problema građana s krajnjim ciljem da se oni, kao I svi naši gosti, osjećaju sigurno", stoji u priopćenju.
 
Zbog iznimnih rezultata rada i zalaganja načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević javno je pohvalio 14-ero policijskih službenika. Oni su: Ivan Svaguša iz Službe kriminalističke policije, Mirko Đuka Alemani iz Službe policije, Marija Lonac i Boženka Špetić iz Službe upravnih i inspekcijskih poslova, Častimir Perić iz Policijske postaje Ston, Petar Polić i Jurica Majić iz Policijske postaje Gruda, Jurica Žuvelek iz Policijske postaje Metković, Marko Simat, Ante Ujdur, Mario Lovro i Nikolina Čiča iz Postaje granične policije Metković, Damir Čović iz Policijske postaje Lastovo i Matej Igrec iz Postaje aerodromske policije Čilipi.
 
Obilježavanje Dana policije nastavlja se u petak, kada će se u Sportskoj dvorani u Dubrovniku održati malonogometni turnir i natjecanje u stolnom tenisu između ekipa ove Policijske uprave. Svečano misno slavlje će se održati u subotu, 29. rujna, u crkvi sv. Mihajla u Lapadu, u 10 sati.
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Javni poziv za dodjelu kredita za studente

Javni poziv za dodjelu kredita za studente
Grad Dubrovnik uputio je javni poziv za dodjelu kredita za školovanje za akademsku 2019./2020. godinu, kojim se ...
Javni poziv za dodjelu kredita za studente