StoryEditorOCM
Crna kronikaSLUČAJ VRAĆEN NA OPĆINSKI KAZNENI SUD U ZAGREBU

SUDAC PREKORAČIO OVLASTI Ukinuta presuda Opačku i Čolaku od tri godine zatvora zbog smrti Ivane Obad

Piše DV
25. rujna 2018. - 10:40
Ukinuta je presudu kojom su Marin Čolak i Dalibor Opačak bili osuđeni na tri godine zatvora zbog smrti Čolakove suputnice Ivane Obad. Županijski sud u Rijeci ukinuo je osuđujuću presudu zato što je sudac prekoračio svoje ovlasti, prenosi Index.

5. studenoga 2010. u nesreći je zbog jurnjave poginula 20-godišnja Ivana Obad, a prije tri godine na zagrebačkom Općinskom sudu nepravomoćno su osuđena obojica vozača na tri godine zatvora i jednogodišnju zabranu vožnje. Tada 20-godišnja studentica poginula je na autocesti kraj Bosiljeva kao suputnica Marina Čolaka u Ferrariju 360 Modena, koji se, prema optužnici, utrkivao i sudario s tehnički neispravnim Nissanom 350Z Dalibora Opačka. Obojica su preživjela, a Ivana je ostala zarobljena u vatri gorućeg Ferrarija. 

"Ukidanje presude je očekivano jer su postojali ozbiljni propusti u istrazi. Tragovi koje je policija utvrdila su nevjerodostojni i nisu dovoljno pojašnjeni u ročištima. Nakon što je donesena prvostupanjska, policiji je došlo očitovanje da su određeni dokazi, koje prije nisu mogli naći, sada pronađeni. Policija je kasnila sa zahtjevima", rekao je. Čolakov odvjetnik Luka Lenić. 

U prosincu 2015. zagrebački Općinski kazneni sud donio je nepravomoćnu presudu koja je sada ukinuta odlukom Županijskog suda u Rijeci. Zaključili su da je sudac prekoračio svoje ovlasti jer je u presudi navedeno Čolakovo kočenje pri prelasku u desnu traku. O tome nije bilo riječi u optužnici. Suci u presudi mogu skratiti neutvrđeni dio optužbe, ali ga ne smiju proširivati. Slučaj je sada vraćen na Općinski kazneni sud u Zagrebu.
19. travanj 2024 13:09