Vijesti Crna kronika

ŽUPANIJSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO PRODULJILO MU ISTRAŽNI PRITVOR

HOROR Suprugu silovao i tukao, 10-godišnju kćer mlatio pred maloljetnim sinovima, svima prijetio da će ih ubiti

ŽUPANIJSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO PRODULJILO MU ISTRAŽNI PRITVOR
Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 18. rujna 2018. podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv državljanina Bosne i Hercegovine (1978.) odnosno stranca sa prijavljenim boravištem u Republici Hrvatskoj, zbog počinjenja kaznenih djela silovanja iz čl. 153. st. 1. u svezi sa čl. 152. Kaznenog zakona, povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. u stjecaju s kaznenim djelima nasilja u obitelji iz čl. 179.a KZ-a i prijetnje iz čl. 139. st. 2. u svezi sa st. 4. i u svezi sa čl. 52. KZ-a. (19. 9. 2018.)

Okrivljenika se tereti da je u više navrata od 2006. do 2008. godine i jednom u 2016. godini u Dubrovniku; u namjeri da ima spolni odnos sa svojom suprugom, iako ona to nije željela; nakon što ju je prethodno udarao rukama, a ona ga nije uspjela odgurnuti i oduprijeti mu se, počinio kazneno djelo silovanja, dok je u drugom navratu počinio isto djelo uz ozbiljne prijetnje. 

Tereti ga se da je u prvoj polovici 2018. godine u Dubrovniku, svjestan da time ugrožava daljnji psihofizički razvoj svoje troje maloljetne djece, svoju kćer (2008.) vukao za kosu i tukao po glavi, i to u nazočnosti svoje dvojice sinova (2012. i 2004.).

Okrivljenik je, tereti ga se, pred svojom maloljetnom djecom, tukao svoju suprugu prijeteći joj da će ubiti i nju i djecu. 
Predloženo je da se okrivljeniku produlji istražni zatvor koji mu je određen 22. lipnja 2018. zbog opasnosti od ponavljanja istovrsnih kaznenih djela.
loading...
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Otvoren most dr. Franja Tuđmana

Otvoren most dr. Franja Tuđmana
Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila sinoć je bio zatvoren most dr. Franja Tuđmana. Jaka bura diljem Dalmac...
Otvoren most dr. Franja Tuđmana