StoryEditorOCM
Crna kronikaSVAKODNEVNI PROBLEMI NA DUBROVAČKIM CESTAMA

NEOPREZ PO CESTI Strani državljani prouzročili dvije nesreće, nastradali motociklisti 

Piše DV
14. rujna 2018. - 23:23
Tijekom jučerašnjeg dana na području ove Policijske uprave dogodile su se dvije prometne nezgode u kojima su sudjelovali motocikli te su vozači, radi se u oba slučaja o stranim državljanima, zadobili teške tjelesne ozljede.

Prva nezgoda dogodila se oko 12 sati, na državnoj cesti D-8, u mjestu Slano, kada je 56-godišnji državljanin Italije, upravljajući osobnim vozilom talijanskih nacionalnih oznka, započeo radnju skretanja u lijevo, a da se nije uvjerio da navedenu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, pri čemu je u stražnji dio njegova vozila udario motocikl španjolskih nacionalnih oznaka, kojim je u istom pravcu upravljao 62-godišnji državljanin Španjolske, vršeći radnju nepropisnog pretjecanja preko pune razdjelne crte navedenog osobnog vozila. Vozač motocikla je, prilikom pada na kolnik, zadobio teške tjelesne ozljede.

Druga nezgoda dogodila se na cesti D-8, na predjelu Nuncijate, kada se 65-godišnji državljanin Njemačke, upravljajući kamp vozilom njemačkih nacionalnih oznaka, uključivao u promet s asfaltne površine, a da nije propustio dva motocikla crnogorskih nacionalnih oznaka, koji su se kretali kolnikom D-8 i kojima su upravljali 46-godišnji i 54-godišnji državljani Crne Gore, zbog čega su motocikli udarili u stražnji dio kampera. Prilikom pada na kolnik 46-godišnji motociklist je zadobio teške tjelesne ozljede, a 54-godišnji lakše tjelesne ozljede te su zbrinuti u dubrovačkoj bolnici. Protiv 65-godišnjeg državljanina Njemačke slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nezgode.
25. travanj 2024 12:35