Vijesti Crna kronika

HAVARIJA NA MORU

CENTAR 112 Još se dežura kraj Olipe, ozlijeđeni vatrogasci na kućnoj njezi

HAVARIJA NA MORU
Tijekom jučerašnjeg dana u 08:17 sati  ŽC 112 zaprimio je zahtjev Opće bolnice Dubrovnik za hitnim medicinskim prijevozom zrakom . Prijevoz je realiziran helikopterom HRZ i PZO na relaciji heliodrom OB Dubrovnik-  heliodrom KBC Firule Split

U 8:29 u ŽC112 Dubrovnik zaprimljena je dojava o požaru plovila u morskom prolazu Mali Vratnik, između Pelješca i otočića Olipa.  Radilo se o jahti „Kanga“ pod malteškom zastavom s devet članova posade i četiri putnika.  O događaju je ŽC112 izvijestio Središnjicu za  traganje i spašavanje na moru MCC Rijeka, OKC PU Dubrovnik i JVP Dubrovački vatrogasci. Članovi posade i putnici prevezeni su brodom  „April" u Dubrovnik. U akciji gašenja sudjelovali su Lučka kapetanija Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci sa šest vatrogasaca, JVP Dubrovačko priomorje s pet vatrogasaca i JVP Mljet s šest vatrogasaca. Prilikom akcije gašenja tri vatrogasca JVP Dubrovačko primorje zadobili su lakše ozljede opeklina.
 
Tijekom noći preventivno su ostala su petorica  pripadnika JVP Dubrovački vatrogasci i 4 pripadnika JVP Dubrovačko primorje sa svom potrebnom opremom. Također su na mjestu događaja brod Pomorske policije i brod Lučke kapetanije Dubrovnik. Ozlijeđeni vatrogasci su na kućnoj njezi.
loading...
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

DRUGA POBJEDA Gotovo pet puta bolji

DRUGA POBJEDA Gotovo pet puta bolji
Hrvatska je bila bez primljenog pogotka u prvom poluvremenu, koje je dobila s 13:0. Na kraju je Kinu savladala s...
DRUGA POBJEDA Gotovo pet puta bolji