StoryEditorOCM
Crna kronikaPU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Drogu prodavali maloljetnim osobama

Piše PSD.
7. rujna 2018. - 15:04
Policijski službenici Službe kriminalističke policije proveli su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da su tri muške osobe počinile kaznena djela iz oblasti zlouporabe droga.
Naime, u kasnim večernjim satima u srijedu, 5. rujna, na području Dubrovnika, zatečen je 27-godišnjak prilikom prodaje marihuane mlađoj muškoj osobi. Tom je prilikom kod njega pronađeno preko 100 grama marihuane. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 27-godišnjak drogu nabavljao i držao radi dalje prodaje te da je manji dio namjeravao prodati spomenutom muškarcu.
Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, 27-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.
Nadalje, temeljem naloga Prekršajnog suda u Dubrovniku jučer, tijekom popodnevnih sati, pretražen je stan na području Dubrovnika kojeg koriste dvojica muškaraca u dobi od 20 i 23 godine. Pretragom je pronađeno više pakiranja marihuane ukupne količine preko 570 grama, dva pakiranja s ukupno 50,5 grama amfetamina, manja količina tableta MDM-a i dvije precizne digitalne vage. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su osumnjičeni drogu posjedovali radi dalje prodaje konzumentima s područja Dubrovnika te su kazneno prijavljeni za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama. Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je 23-godišnjak u više navrata davao drogu na uživanje jednoj maloljetnoj osobi te je protiv njega podnesena i kaznena prijava za kazneno djelo omogućavanje trošenja droga.
Osumnjičeni 23-godišnjak je, uz kaznene prijave, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok je protiv 20-godišnjaka podnesena kaznena prijava u redovnoj zakonskoj proceduri.
 
19. travanj 2024 14:37