StoryEditorOCM
Crna kronikaPRESUDA NASILNOM HOTELSKOM GOSTU

Moldavcu uvjetno tri godine zatvora

Piše PSD.
28. kolovoza 2018. - 16:53

Pravomoćnom presudom dubrovačkog Općinskog suda, državljanin Moldavije Alexi Zuev (41) oglašen je krivim za počinjeno kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda te je osuđen na vremensku kaznu od godinu dana zatvora.

Međutim, presuda je preinačena u uvjetnu uz rok kušnje od tri godine tijekonm kojeg perioda Moldavac ne smije počiniti ni jedno kazneno djelo. Ako ga počini te se vremenska kazna ipak "aktivira" kao odsluženi dio kazne priznat će mu se vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od punih mjesec dana odnosno od 28. srpnja ove godine.

Naime, Zuev je 27. srpnja u alkoholiziranom stanju teško ozlijedio svoju izvanbračnu suprugu Nadeždu B. (36), također državljanku Moldavije. Prema dostupnim podacima, svo vrijeme Alexeievog boravka u dubrovačkom zatvoru Nadežda je provela u Dubrovniku gdje je čekala završetak sudskog kaznenog postupka.

Do sukoba nevjenčanih supružnika došlo je u sobi hotela Dubrovnik Pallace gdje je Alexsei u alkoholiziranom stanju, a nakon žestokog verbalnog sukoba s Nadeždom izvanbračnu suprugu staklenom bocom snažno udario u lice. Navodno mu je izmjereno 1,3 promila alkohola u krvi a nanio joj je ozljede za koje su liječnici Opće bolnice Dubrovnik ustvrdili kako je riječ o frakturi nosne kosti i pomaku tzv. piramide nosa.

Stranke su se odrekle prava na žalbu te je presuda postala pravonmoćna. Istom je presudom Zuevu ukinut i pritvor te je pušten na slobodu, a neslužbeno doznajemo da supružnici uskoro putuju iz Dubrovika.

25. travanj 2024 16:18