StoryEditorOCM
Crna kronikaNEVERIN KOJI JE PROZUJAO OTOCIMA NAPRAVIO CIRKUS

DAN BEZ PREDAHA Nesreće, požari, udari groma, traganja i spašavanja na moru... 

Piše DV
15. kolovoza 2018. - 10:08

Tijekom jučerašnjeg dana interventne službe imale su i previše posla. U 13:35 sati u ŽC 112 Dubrovnik zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći s jednom ozlijeđenom osobom. Nesreća se dogodila u Lozici kod Dubrovnika, a ozlijeđena je motociklistica. Dojava je proslijeđena HMP, OKC PU i Tehnogradnji.

U 16:25 sati u ŽC 112 Dubrovnik zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na cesti prema Uvali Gradina u Veloj Luci. U ovoj nesreći pri padu s motocikla ozlijeđen je motociklist. ŽC112 Odmah je po dojavi izvijestio HMP i policiju.

U vremenu od 13:55 do 17:05 sati u ŽC 112 Dubrovnik zaprimljeno je više poziva za pomoć i spašavanje na moru zbog nevremena koje ih je zateklo. Događaji su se odnosili na nasukane jedrilice, prevrtanje brodica, kvara na motorima brodica te spašavanje osoba koje more izbacilo na manje nenaseljene otoke i obalu sa kajacima, barkama i sl. Pozivi su bili sa područja oko Otoka Korčule, Lastova, i poluotoka Pelješca. Sve pozive ŽC112 žurno je prosljedio u MRCC Rijeka, Lučkoj kapetaniji Dubrovnik ali i nadležnom ŽC112 Split kada su pozivi bili zaprimljeni sa područja Splitsko-dalmatinske Županije.

U 15: 31 sati u ŽC 112 Dubrovnik zaprimljena je dojava o požaru kod mjesta Konštari pokraj Stona. ŽC 112 Dubrovnik odmah je izvijestio DVD Ston i policiju. Požar koji je nastao zbog udara groma ubrzo je ugašen. Opožarena površina je oko 40m2. Gorjeli su nisko raslinje i dva bora. Požar koji je izbio na dva mjesta gasilo je 8 vatrogasaca s dva vatrogasna vozila.

U 16: 25 u ŽC 112 Dubrovnik zaprimljena je dojava o požaru na brdu Čelo koji je nastao zbog udara groma. O ovom događaju odmah su izvješteni vatrogasci. Brzom intervencijom požar je ugašen, a gasilo ga je 13 vatrogasaca DVD Smokvica s 3 vatrogasna vozila. Opožarena površina je oko 30 m2, a gorjela je makija.

Tijekom dana ŽC 112 Dubrovnik zaprimio je nekoliko dojava o odlomljenim granama po prometnicama na području Pelješca i Baćine. ŽC 112 odmah je o ovom događaju izvijestio nadležne Dubrovnik ceste te su grane brzo uklonjene sa prometnica.

U 21:00 sati dobili smo žuran poziv zbog požara na otvorenom prostoru u Vrbici. Na intervenciji je bila JVP Dubrovački vatrogasci s pet vatrogasaca i dva vozila koji su vrlo brzo ugasili vatru. Opožarena površina je 50x30 m. O događaju je obaviještena i policija.

25. travanj 2024 04:30