Vijesti Crna kronika

TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

Protekli tjedan zabilježeno 34 prometnih nesreća, a Korčulanka (49) rekorder po izmjerenoj količini alkohola

TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su 34 prometne nesreće, od kojih 18 s ozlijeđenim osobama u kojima je 5 osobe teže, a 21 je lakše ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježeno je 16 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 642 represivne mjere od kojih izdvajamo 320 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 35 mjera zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa, 58 prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 63 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja i 18 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

Izmjerena koncentracija alkohola 

Dana 08. kolovoza, oko 23 sata na otoku Korčuli, zatečen je ovotjedni rekorder po izmjerenoj količini alkohola. Naime, zaustavljen je moped kojim je upravljala 49-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 3,09 g/kg (promila). Dovedena je u prostorije policije gdje je zadržana do otrježnjenja, nakon čega je uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama dovedena u nadležni Prekršajni sud.                                                                  
 

loading...
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije