StoryEditorOCM
Crna kronikaSREĆOM BEZ OZLIJEĐENIH

EKSPLOZIJA U MOKOŠICI Jednim topovskim udarom raznesen automobil, drugi bačen na taracu

Piše dv
19. srpnja 2018. - 13:08

U Novoj Mokošici u Ulici Bartola Kašića jutros u 3.25 sati eksplodirala je zasad nepoznata eksplozivna naprava u parkiranom automobilu u blizini škole i vrtića.
Neslužbeno se doznaje da je riječ o topovskom udaru, a spekulira se da je u pozadini sukob navijačkih skupina.
Vozilo je u potpunosti uništeno, a prema prvim informacijama, radi se o Opel Vectri dubrovačkih registracijskih oznaka.
Kriminalistička policija je na terenu, a zbog obavljanja očevida promet je u potpunosti zatvoren. Sreća je da nitko od stanovnika nije ozlijeđen, a još uvijek nije poznato koliko je još vozila oštećeno u snažnoj detonaciji.
 Policijska uprava Dubrovačko neretvanska priopćila je kako je tijekom noći 19. srpnja, oko 3,00 sata, na području Nove Mokošice, u ulici Bartola Kašića, nepoznata osoba  je u prethodno oštećeno osobno vozilo 57-godišnjeg vlasnika ubacila jače pirotehičko sredstvo (najvjerojatnije tzv. topovski udar) prilikom čega je došlo do znatnijeg oštećenja predmetnog vozila, dok navedeno nije izazvalo oštećenje okolnih vozila niti infrastrukture. U istom vremenu na taracu ispred stana istog vlasnika bačeno je najvjerojatnije identično pirotehničko sredstvo prilikom čega nisu izazvana nikakva oštećenja. Slijedom navedenog, obavljeni su očevidi na mjestima događaja te se nastavlja kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja počinitelja, kao i motiva počinjena kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

24. travanj 2024 04:51