Vijesti Crna kronika

Akcija pojačanog nadzora prometa

Od 65 prekršaja 52 zbog prekoračenja brzine, najbrže se vozilo 106 km/h kroz Čajkoviće

 Akcija pojačanog nadzora prometa

Obzirom da je brzina najčešći uzrok prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama, od 27. lipnja do 28. lipnja, 24 sata u kontinuitetu na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provedena je akcija pojačanog nadzora prometa.
Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ukupno je kontrolirano 308 vozila na 60 lokacija. Utvrđeno je 65 prekršaja od kojih 52 zbog prekoračenja brzine. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila iznosila je  106 km/h (u mjestu Čajkovići kod Dubrovnika)  gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 60 km/h, dok je najveća izmjerena brzina van naselja iznosila 140 km/h, a evidentirana je na dionici ceste D-8 kod Ploča, gdje je ograničenje brzine po kategoriji ceste 90 km/h.
U prvih pet mjeseci 2018. godine na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodilo se 58 prometnih nesreća čiji je uzrok bio nepropisna brzina kretanja vozila. U tim prometnim nesrećama dvije su osobe smrtno stradale, 11 osoba je teško, a 40 lakše ozlijeđeno.
Koristimo priliku još jednom pozvati vozače da poštuju ograničenja brzine i svoju vožnju prilagode uvjetima na kolniku i na taj način zaštite ne samo svoj život nego i živote drugih sudionika u prometu.
Najava akcije prometne policije:
U noći sa subote na nedjelju policijski službenici prometne policije će na prometnicama cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provesti pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača.

 

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Dio Šumeta danas bez vode

Dio Šumeta danas bez vode
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 24. siječnja bez vode će biti zapadni dio sela Šumet u vremenu od 9.00 do 13....
Dio Šumeta danas bez vode