StoryEditorOCM
Crna kronikaCENTAR 112

Požar u Orebiću, prometna u Župi

24. lipnja 2018. - 11:01

Prema najnovijem izvješću županijskog Centra 112 jučer je taj Centar u 16,29 sati zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Orebiću. Požar je izbio na predjelu Mokalo zbog čega je Centar odmah je po dojavi o tome izvijestio DVD Orebić, Operastivno- komunikacijski centar dubrovačke PU, županijska Vatrogasna zajednica i PUZS Dubrovnik.

Kako doznajemo, brzom je intervencijom vatrogasaca požar lokaliziran, a u akciji gašenja je sudjelovalo 25 vatrogasaca DVD Orebića koji su na intervenciju izašli s čak 6 vozila te tako spriječili dalnje čirenje vatre koja je zahvatila borove i gusto nisko raslinje. Procjenjuje se kako opožarena površina iznosi ukupno oko 1500 četvornih metara. Zbog vjetra koji je svo vrijeme puhao vatrogasci su ostali tijekom cijele noći čuvati te natapati opožareno područje.

Jutros u 5 sati zaprimljen je žurni poziv zbog prometne nesreće na području Župe dubrovačke, u kojoj je jedna osoba zadobila lakše ozljede, ali nije bilo potrebe da je se zbrine u dubrovačkoj Općoj bolnici. Ipak, zabilježena je veća materijalna šteta zbog koje su zatražene intervencije hitne pomoći, vatrogasaca i policije.

25. travanj 2024 12:23