Vijesti Crna kronika

PU DUBROVAČKO NERETVANSKA

Tjedno izvješće za promet: U 15 prometnih nesreća 10 ozlijeđenih

PU DUBROVAČKO NERETVANSKA

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 15 prometnih nesreća, od kojih 10 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže, a 8 ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 5 prometnih nesreća.
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 383 represivne mjere od kojih izdvajamo 161 mjeru poduzetu zbog prekoračenja brzine, 21 mjeru zbog nekorištenja sigurnosnih pojasa, 15 prekršaja zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 42 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja i 22 mjere poduzete prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.
Policija izdvaja slučaj 34-godišnjaka koji je u subotu, 26. svibnja, oko 9.30 sati, na dijelu Jadranske magistrale, u blizini Vidikovca, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Do prometne nesreće je došlo kada je, upravljajući osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 3,25 g/kg, krećući se u pravcu Dubrovniku, u jednom trenutku započeo vožnju unatrag te je udario u vozilo koje se, u istom smjeru, kretalo iza njega.
Vozač je prevezen u bolnicu gdje je zadržan na liječenju, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola prekršajno je  kažnjen.
 U prometnoj nesreći koja se dogodila u popodnevnim satima jučer, 27. svibnja na području Mokošice teže je ozlijeđen mopedist. Do prometne nesreće je došlo kada se 24-godišnja vozačica osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka, krečući se u pravcu Lozice, dijelom vozila prešla na suprotnu prometnu traku i udarila u moped kojim je, iz suprotnog smjera upravljao 26-godišnji mopedist. Vozač mopeda je pri padu teže ozlijeđen te je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici. 

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Automobil se prevrnuo na krov

Automobil se prevrnuo na krov
Na državnoj cesti D-8 oko 18:00 sati došlo je do teže prometne nesreće u kojoj je ozljeđena jedna osoba. Automob...
Automobil se prevrnuo na krov

Sretan i brz kraj potrage

Sretan i brz kraj potrage
Iz policijske postaje Dubrovnik za Dubrovački vjesnik potvrdili su kako je portaga za 10-godišnjom djevojčicom, ...
Sretan i brz kraj potrage